„Medalia de onoare”, cinci premii la Salonic

Articol publicat in sectiunea Cultură pe data 7 decembrie 2009

Pelicula românească „Medalia de onoare”, de Călin Peter Netzer, a obţinut cinci premii la cea de-a 50-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Salonic, desfăşurată între 13 şi 22 noiembrie.

Juriul, prezidat de celebrul regizor grec Theo Angelopoulos, a acordat filmului premiul pentru interpretare, care i-a revenit actorului Victor Rebengiuc, premiul pentru cel mai bun scenariu (Tudor Voican) şi premiul special al juriului „Silver Alexander”, în valoare de 25.000 de euro.

De asemenea, „Medalia de onoare” a primit premiul FIPRESCI şi un premiu special din partea Asociaţiei Tehnicienilor de Film, Televiziune şi Audiovizual din Grecia.

Cel de-al doilea lungmetraj al lui Călin Netzer, după multipremiatul „Maria” (2003), „Medalia de onoare” este o comedie neagră despre un pensionar din România anilor ’90 (Victor Rebengiuc), care primeşte, într-o bună zi, o distincţie pentru faptele de vitejie din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Din distribuţie mai fac parte Camelia Zorlescu, Mircea Andreescu, Ion Lucian, Radu Beligan, Costică Drăgănescu şi Gabriel Spahiu.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!