1.000 de oameni la Runfest 2014

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 18 septembrie 2014

550 runfestOrganizatorii concursului de atletism Runfest se aşteaptă la 1.000 de participanţi pentru ediţia din acest an, una care va avea loc în Pădurea Băneasa, pe 20 septembrie, şi care este destinată sportivilor de orice nivel, după cum a spus Cătălin Mocuţa, preşedintele agenţiei de marketing sportiv MPG.

„Anul trecut au fost 600 de participanţi. Dacă ne uităm pe înscrierile făcute până la momentul actual, cred că la această a doua ediţie ne vom apropia vertiginos de 1000. E adevărat, însă, că depindem şi de starea vremii”, a declarat Mocuţa.

Gabriela Szabo, ministrul tineretului și sportului, s-a declarat și ea mulţumită de numărul evenimentelor sportive dedicate sportivilor amatori. „Sunt extrem de bucuroasă că sunt alături de organizatorii acestei competiţii. Sunt alături de cei care vor să facă sport de masă, pentru că fără aceşti oameni nu putem pune bazele sportului de performanţă. Din statistici rezultă că 60% dintre români nu practică niciun fel de activitate fizică, acesta fiind un motiv pentru care ne implicăm în promovarea sportului de masă. În ultimul timp am constatat un număr mare de practicanţi de sport. Uşor, uşor, numărul practicanţilor de sport de masă a crescut, mai ales în Bucureşti. În fiecare săptămână se întâmplă un eveniment sportiv. Ministerul Tineretului şi Sportului are de altfel în plan o campanie de promovare a sportului de masă, prin finanţare UE”, a declarat ea pentru presă.

La a doua ediţie a concursului doritorii se pot înscrie la una dintre cele opt curse, pe trasee ce combină zone de pădure cu cele de asfalt, cu variante de traseu de 5, 10 sau 15 km. De asemenea sunt şi două probe de ştafetă, 2X5 km şi 3X5 km.

Înscrierile la cea de-a doua ediţie Runfest sunt deschise până la 17 septembrie.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!