1.000 km cu autocarul!

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 18 noiembrie 2013

Boxerii din lotul national de juniori au avut nevoie de 38 de ore pentru a ajunge la Anapa (Rusia), unde duminica au inceput Campionatele Europene rezervate pugilistilor de 15-16 ani.

„Am plecat pe 6 noiembrie cu trenul, de la Bucuresti pana la Chisinau, unde ne-am imbarcat intr-un autocar care ne-a dus la Anapa. Am petrecut aproape o mie de kilometri in autocar. Asta este, nu trebuie sa ne plangem, e criza financiara”, spune antrenorul lotului, Titi Tudor. Anapa este o localitate pe tarmul Marii Negre, in Regiunea Krasnodar. „Daca luau un vaporas de la Constanta, ajungeau mai repede”, spune un mucalit din „nobila arta” de la noi.

Romania este reprezentata de noua pugilisti la Europenele de juniori, cinci plecati pe banii federatiei si patru pe spezele proprii. Primul care a intrat in competitie a fost Robert Jitaru (54 kg). Braileanul care a impresionat la nationalele de juniori s-a impus duminica la puncte (3-0) in fata georgianului V. Bokoveli si va boxa pe 14 noiembrie cu irlandezul Martin Stokes pentru un loc in semifinale. Cu o noua victorie, Jitaru urca pe podium.

Din lotul Romaniei nu face parte singurul medaliat de la Mondialele de juniori de la Kiev, din luna septembrie, hunedoreanul Sorin Dobondi. „Nu a mai putut face categoria la care a luat medalie, 57 de kilograme, si de comun acord cu antrenorul lui, Ilie Captari, am decis sa-l las acasa”, a declarat Titi Tudo. „Am considerat ca nu era pregatit pentru aceste Europene. A fost mai bine pentru el sa stea acum acasa”, a punctat si antrenorul de la club al lui Dobondi, boxer medaliat cu bronz la CM.


Etichete: , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!