1 ianuarie 2010: Bucurati-va de Anul Nou la Londra

Articol publicat in sectiunea Evenimente britanice pe data 21 decembrie 2009

Toata lumea stie ca sunt o sumedenie de lucruri de facut in Londra in ajunul Anului Nou, dar care sunt variantele pentru chiar ziua respectiva?

In Londra, petrecerea continua mult timp dupa ce dopurile de sampanie au fost aruncate in aer, iar Big Ben a batut de noul an!

Asadar, fie ca doriti sa sarbatoriti alaturi de o parada imensa, fie sa mergeti in galeriile de arta pentru un act cultural, sau sa va bucurati de o plimbare in aer liber, luati decizia dorita si lasati Londra sa se ocupe de ea!

 

Parada Anului Nou din Londra

Tema pentru parada londoneza din ziua Anului Nou este „Let Us Entertain You” (Lasati-ne sa va distram), tema la care vor lua parte aproximativ 10.000 de artisti, interpreti sau figuranti din peste 20 de tari.

Dansatoare, acrobati, majorete, muzicieni si interpreti vor asambla in inima orasului o „sarbatoare a natiunilor” asa cum nu s-a mai vazut.

Tinerii din SUA, Japonia, Europa se vor alatura celor din Londra pentru trei ore frivole care nu vor fi usor de uitat.

Traseul paradei porneste de la Hotel Ritz si se termina in Parliament Square.

Parada incepe la ora 12.00 si trece de-a lungul Piccadilly, la Piccadilly Circus, apoi intra pe Lower Regent Street, Waterloo Palace, Pall Mall, Cockspur Street, Trafalgar Square, Whitehall si se incheie la Parlament, in fata Big Ben-ului.

La parada sunt asteptati mai mult de 500.000 de persoane, urmând ca acestia sa formeze un adevarat lant uman pe cei 3,5 km ai paradei.

 

Galeriile si muzeele Londrei in ziua Anului Nou

Multe dintre cele mai cunoscute muzee si galerii ale Londrei vor fi deschise chiar si in ziua Anului Nou, la cele mai multe dintre ele intrarea fiind gratuita. Perfect pentru dumneavoastra, daca v-ati terminat bugetul cu o zi inainte!

Indreptati-va catre South Kensington, acolo unde se afla Science Museum, Natural History Museum si V&A, toate deschise in ziua de Anul Nou.

De asemenea, The Museum of London si The Museum of London Docklands sunt si ele deschise, intrarea fiind libera, ambele dispunând de o multitudine de variante de a-i distra pe cei mici si cei mari, deopotriva.

Iubitorii de arta sunt luati si ei in considerare, de vreme ce in ziua respectiva Tate Britain si Tate Modern isi deschid portile. Este de asteptat ca in galerii sa fie mult mai multa liniste decât de obicei, asa ca este un moment ideal pentru a privi realizarile expuse.


Etichete: ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!