10 activităţi neobişnuite în aer liber

Articol publicat in sectiunea Timp liber pe data 5 aprilie 2016

River bugging

Dacă ideea dumneavoastră de distracţie este legată de a vă arunca de pe o stâncă în mare sau de a trage un zmeu de-a lungul plajei, sau să coborâţi cu viteză un deal în interiorul unei mingi uriaşe, atunci acestea sunt exact rândurile pe care trebuie să le citiţi.

 

River bugging

„Râul-ceee???”, aţi putea întreba. River-bugging-ul (foto sus) a fost inventat în Noua Zeelandă şi în mod obişnuit implică să vă instalaţi într-un fel de fotoliu gonflabil şi să vă daţi drumul pe un curs rapid de apă. Este loc pentru o singură persoană şi aceea devine un „bugger”, datorită faptului că ajunge să arate ca o insectă, comparativ cu râul. Există numai 20 de locuri în Europa unde puteţi practica acest sport, iar 12 din ele sunt în Scoţia! Pentru mai multe informaţii puteţi accesa http://www.visitscotland.com.

 

Bushcraft şi tehnici de supravieţuire

În fiecare dintre noi există câte puţin din supravieţuitorul favorit al Marii Britanii, Bear Grylls. Încercaţi cursul de Bushcraft şi tehnicile de supravieţuire, pentru a-l scoate la iveală. Bushcraft este arta de a învăţa să trăiţi în sălbăticie şi de a vă simţi acasă, aşa cum făceau strămoşii dumneavoastră. Aprinderea focului, căutarea, vânătoarea şi construirea adăposturilor sunt doar câteva din lucrurile pe care le veţi învăţa; sunt practici familiare strămoşilor şi a multora dintre aborigenii care trăiesc astăzi în lume. Căutaţi online pentru a găsi un curs în zona în care vă aflaţi.

 

Mersul pe chei

Sunteţi gata pentru o aventură extremă pe râu? Mersul pe chei va da o nouă dimensiune plimbării în natură. Veţi merge de-a lungul cheilor abrupte şi veţi urma cursul râului, prin orice mijloace necesare. Acest lucru poate implica alpinismul pe lângă cascade, alunecarea pe praguri, plutirea pe un râu care curge rapid şi agăţarea de stânci, pentru a vă opri. Țara Galilor are unele dintre cele mai bune formaţiuni din lume pentru a practica acest sport. Puteţi accesa http://www.visitwales.com pentru amănunte.

 

Canoe şi coasteering

Canoea este fratele mai mare şi mai nebun al mersului pe chei. Ca şi acolo, veţi naviga de-a lungul cursului râului, dar acest lucru vă va tăia răsuflarea, fiind făcut prin săriturile de pe stânci sau de pe culmile cascadelor înalte. Coasteriing este vărul de apă sărată al mersului cu barca tip canoe. În loc de cascade, veţi căuta drumul căţărându-vă pe stânci, sărind de pe piscuri şi înotând. Nici una dintre aceste activităţi nu sunt recomandate celor care au probleme cu inima!

 

Zorbing!

Zorbing

Zorbing-ul este unul dintre acele lucruri care te face să te gândeşti: „cine naiba a mai inventat şi asta”? Dar în acelaşi moment veţi striga „vreau şi eu să mă dau”! Se urcă, practic, într-o minge gonflabilă gigantică, căreia i se dă drumul de pe un deal, la viteze de aproximativ 30 mile/oră. Pentru Zorbing în zona de sud-vest puteţi accesa http://www.zorbsouth.co.uk, dar sunt locuri dedicate peste tot în Marea Britanie, aşa că puteţi căuta online şi alte locuri,

 

Caving and potholing

Caving-ul vă va duce într-o plimbare direct către peşterile din măruntaiele Angliei, acolo unde voi şi echipa vă veţi ajuta reciproc prin mulţimea de stalactite şi stalagmite. Potholing-ul merge ceva mai departe şi se transformă în coşmarul claustrofobilor. Aici, veţi putea să vă învârtiţi prin diferite tuneluri, să traversaţi de-a lungul unor lacuri şi să vedeţi locuri ce nu au fost descoperite timp de mii de ani.

 

Blokarting

Numit şi yachting pe uscat, blokarting-ul este ca yachting-ul, doar că pe un kart care se foloseşte de pământ, şi nu de apă. Un blokart este, în esenţă, un vehicul lung, pe trei roţi, cu două locuri şi pânze de manevrat. Cel mai bun loc de blokart din Marea Britanie sunt plajele şi au apărut deja cluburi dedicate de-a lungul coastei. Căutaţi online şi veţi fi gata să porniţi în aventură.

 

Sandboarding

Sandboarding-ul este pentru nisip ceea ce este snowboarding-ul pentru zăpadă. Acum, Marea Britanie poate că nu are tot ce este necesar pentru practicarea snowboardingului, dar cu peste 10.000 de mile de coastă, dunele de nisip existente oferă cele mai bune condiţii pentru practicarea sandboarding-ului. Dacă nu aţi mai încercat acest lucru, ar fi bine să căutaţi online după un curs specializat, dar foarte mulţi snowboarderi experimentaţi folosesc un snowboard mai vechi şi se distrează de minune. Cu puţină voinţă puteţi săpa după nisip în propriul garaj şi antrena pe cont propriu!

 

Quadbiking

Quadbiking

La origine, bicicletele Quad au fost folosite de către fermieri, pentru teren accidentat, dar asta a fost cu mult înainte ca plăcerea vitezei să ne cuprindă pe toţi. Ce nu ne-ar putea place la a bântui câmpurile şi pădurile, pe dealuri abrupte, prin şanţuri, peste mlaştini de noroi, şi toate acestea pe o bicicletă cu patru roţi, care este capabilă să-ţi întoarcă stomacul la o cotitură mai serioasă?

 

Power kiting

Cunoscut şi sub forma de zmeu de tracţiune, power kiting-ul nu este nimic din ceea ce se vede la zmeele din parc. Puterea generată de zmeele cu motor este suficientă pentru a vă înălţa de la sol ca şi cum aţi sări pe Lună. Puteţi folosi un singur zmeu, ceea ce este cunoscut sub numele de power jumping, sau puteţi ataşa un vehicul sau placă, pentru o plimbare extremă. Căutaţi online un club în apropierea dumneavoastră.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!