10 ani de inchisoare pentru beneficii sociale

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Bani, taxe şi beneficii, Diaspora pe data 23 septembrie 2013

Cei care fraudeaza sistemul de beneficii sociale risca o pedeapsa cu inchisoarea de pana la 10 ani, conform noilor reglementari stabilite in acest sens la nivelul Ministerului Public din Marea Britanie. Decizia este o urmare directa a fuziunii dintre institutia Procuraturii Regale (Crown Prosecution Service – CPS) si a serviciului de procuratura al Ministerului Muncii si Pensiilor, care a avut loc la finele anului trecut.

Orice persoana despre care se dovedeste ca a savarsit abuzuri sau fraude in legatura cu ajutoarele banesti acordate de statul britanic poate fi condamnata la maximum 10 ani de inchisoare in temeiul Legii Fraudelor (Fraud Act), au precizat reprezentantii CPS pentru BBC, in 16 septembrie. Anterior, pedeapsa dictata in astfel de cazuri nu putea depasi 7 ani.

Fraudele din sistemul de beneficii sociale au ajuns astfel sa fie considerate infractiuni la fel de grave ca si cele bancare ori ca spalarea de bani, a atras atentia Clive Coleman, consultantul juridic al BBC.

Peste 8.600 de indivizi au fost deferiti justitiei britanice anul trecut, pentru fraude comise in sistemul de beneficii sociale. Iar in primele 5 luni ale acestui an, s-au inregistrat aproximativ 4.000 de astfel de cazuri, conform BBC.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!