10 drepturi ale consumatorilor pe care trebuie să le ştiţi

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii pe data 12 mai 2014

Aşa este în viaţă… nu merge tot timpul, totul, fără probleme. Greşelile sunt inevitabile şi există, pur şi simplu, oameni care încearcă să vă înşele… dacă pot! Oricum ar fi, cunoașterea drepturilor de consumator este cea mai bună modalitate de a vă proteja şi de a fi siguri că nimeni nu profită de dumneavoastră! Iată care sunt cele mai importante 10 drepturi pe care orice consumator trebuie să le cunoască.

 

1. Returnarea  produselor

Legea spune clar că orice produs cumpărat de la un comerciant din Marea trebuie să fie de o calitate satisfăcătoare, aşa cum este descris pe etichetă, adecvat scopului întrebuinţării şi să dureze pentru o perioadă de timp rezonabilă. Returnarea produselor se aplică şi atunci când bunurile sunt cumpărate la reduceri sau folosind vouchere ca şi discount.

 

2. Bonul de casă

Unele magazine vă vor permite să schimbaţi produsele fără a avea un bon de casă, dar în cazul în care nu aveţi bonul de casă, acestea vă pot refuza dacă doresc. Deci, este folositor să păstraţi bonul! Dacă produsele sunt defecte şi aţi pierdut sau aţi rămas fără bon, dovada cea mai bună (în cazul în care plătiţi cu cardul) este statementul (desfăşurătorul) bancar.

 

3. Termene de rambursare

Dacă încercați să returnaţi bunurile cumpărate în termen de patru săptămâni de la achiziționare, șansele de a obține o rambursare completă sunt mult mai mari. Oricum, fiecare magazin are termenele sale proprii. De la 7 zile la 30 de zile. Încercaţi să vă încadraţi în acel timp, în caz contrar, dacă depăşiţi, vă puteți aștepta doar la un schimb, la repararea produsului, dacă este defect, sau la o rambursare parţială din preţul plătit.

 

4. Restituirea banilor când folosiţi Credit Card-ul

Consumer Credit Act (Protecţia Consumatorului în ceea ce priveşte Credit Card-ul) a fost actualizat în aşa măsură încât prevede ca plăţile realizate cu cardurile de credit să fie asigurate. Suma poate fi cuprinsă între 100 de lire şi 30.000 de lire (chiar dacă ați plătit doar un depozit sau întreaga sumă de pe card). Prin urmare, oricine foloseşte bani ce se încadrează între cele două sume de pe cardul lor de credit este protejat în cazul în care distribuitorul sau furnizorul de servicii sunt în declin, sau cumpărăturile online nu mai ajung la destinaţie niciodată, ori produsele în cauză sunt defecte sau nu așa cum este descrise.

 

5. Serviciul mediatorului financiar (FOS ) de compensare

Financial Ombudsman Service (FOS) compensation soluționează litigiile dintre companiile financiare, cum ar fi bănci și consumatori. În cazul în care o organizație financiară respinge o plângere pe care aţi făcut-o cu privire la serviciile sale, puteţi trimite acea reclamație la FOS – atât timp cât ați dat companiei în cauză cel puțin opt săptămâni pentru a răspunde.  FOS va investiga apoi cazul, și astfel ar putea forța compania să vă ofere despăgubirile care ar trebui să vi se cuvină.

 

6. Executorii judecătoreşti

Executorii judecătorești au dreptul de a lua o parte din lucrurile dumneavoastră pentru a le vinde şi a acoperi astfel anumite datorii, cum ar fi amenzi de parcare neplătite, amenzi fiscale sau neplata Council Tax. Ei pot, de exemplu, să ia așa numitele elemente de lux, cum ar fi televizoare sau console de jocuri. Cu toate acestea, executorii judecătorești nu pot lua lucruri esențiale, cum ar fi frigiderele sau hainele. Cel mai important este că, în general, ei pot intra în casa dumneavoastră doar dacă lăsați o ușă sau o fereastră deschisă sau îi invitaţi în casă. Prin urmare, aveţi dreptul de a le refuza accesul și de a cere documente, cum ar fi o dovadă a identității lor. În cazul în care încearcă să forțeze situaţia, pentru a intra în casă, puteți apela poliția.

 

7. Colectorii de debite

Orice v-ar spune, colectorii de datorii din sectorul privat nu au aceleași competențe ca executori judecătorești. De exemplu, aceştia nu pot pătrunde în casa dumneavoastră pentru a vă lua bunurile, în loc de o plată neefectuată. De fapt, colectorii de debite vă pot trimite scrisori, vă pot telefona sau pot veni în vizită pentru a vorbi cu dumneavoastră despre rambursare a datoriei. Ca și în cazul executorilor judecătorești, puteți apela, de asemenea, poliția, dacă vă simțiți amenințat fizic.

 

8. Planuri de gestionare a datoriilor

În cazul în care nu vă puteți permite să plătiţi sau să rambursați complet datoriile, nu trebuie să gândiţi că nu mai există cale de întoarcere şi că totul este împotrivă. Chiar şi în aceste situaţii, organizațiile de caritate de credite, cum ar fi Consumer Credit Counselling Service (0800 138 1111), oferă consiliere gratuită și se poate rezolva adesea problemele de rambursare prin stabilirea unui plan de gestionare a datoriei cu creditorii.  Nu numai că acest lucru poate însemna plăți mai mici – în general pe o perioadă mai lungă de timp – , dar de asemenea, aceştia vor opri scrisorile de amenințare, vizitele și apelurile telefonice.

9. Achiziţii online sau la telefon

Datorită Distance Selling Regulations (Regulamentul de vânzarea la distanță), aveți mai multe drepturi atunci când cumpărați online sau prin telefon, decât dacă aţi face cumpărăturile direct din marile magazine. Puteți, de exemplu, să trimiteţi bunurile înapoi şi să primiţi o rambursare completă (inclusiv costurile de livrare), chiar dacă nu există niciun motiv – atâta timp cât le trimiteţi înapoi în termen de șapte zile lucrătoare de la data primirii. Există posibilitatea ca, totuşi, să plătiţi pentru taxa de returnarea. Vânzătorul trebuie apoi să vă ramburseze banii în termen de 30 de zile.

 

10. Perioade de gândire

Oamenii semnează contracte tot timpul, fie că este vorba de un abonament la o sală de gimnastică, fie că v-aţi hotărât să schimbaţi furnizorul de energie sau de a lua un împrumut de la bancă. În cele mai multe cazuri, o dată ce ați semnat un contract, vă simţiţi legat de către acesta. În unele situații, aveți dreptul să-l anulaţi într-un anumit interval de timp. Contractele de credit, de exemplu, pot fi anulate în termen de 14 zile. Și comercianții online trebuie să vă spună despre drepturile dumneavoastră de anulare pentru orice contract făcut.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!