10 idei de afaceri pe internet care te pot ajuta să câștigi un venit suplimentar

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii pe data 13 octombrie 2014

online business

Pe măsură ce prețurile cresc și veniturile se diminuează, din ce în ce mai mulți oameni caută alternative pentru a-și îmbunătăți veniturile. Și vestea bună este că acum e mai ușor ca niciodată să începi o mică afacere pentru a-ți rotunji veniturile. Nu este mereu nevoie să se investească bani pentru a face bani. În lumea

modernă și interconectată în care trăim există o multitudine de posibilități pentru a dezvolta afaceri online ușor de înființat și care se pot administra part-time. Un studio recent de la Direct Line of Business arată că, la ora actuală, sunt 8 milioane de oameni care dezvoltă astfel de afaceri.

Zilnic apar din ce în ce mai multe astfel de „afaceri de acasă”, conform pieței virtuale de muncă Freelancer.co.uk, care a desfășurat un studiu ce confirmă faptul că astfel de activități au crescut cu o treime în decursul ultimului an calendaristic.

„Începerea unei micro-afaceri online este mai ușoară ca niciodată, mai puțin riscantă și cu costuri minime de investiții”, spune directorul Freelancer.co.uk, Bill Little. „Mulți dintre cei care au participat în acest sondaj înființează aceste afaceri în paralel cu o slujbă stabilă, angajând freelanceri pentru mici proiecte care să-i ajute să-și lanseze pe cât se poate de bine mica afacere. Când aceasta devine cu adevărat profitabilă, își părăsesc jobul pentru a se dedica în totalitate propriei afaceri.”

Multe astfel de afaceri sunt, pur și simplu, versiuni online ale unor companii tradiționale, care, de exemplu, pot vinde bunuri casnice. Vă vom prezenta câteva din posibilitățile existente.

 

1. Vinde un produs casnic

S-a înregistrat o explozie de cantitate și calitate a produselor casnice în ultimii ani, și totul datorită internetului. Deschiderea unui magazin propriu-zis nu mai este o necesitate: creează doar un site web și începe să vinzi. Pentru a ușura situația și mai mult, există site-uri ca etsy.com sau notonthehighstreet.com care servesc pe post de piețe virtuale pentru astfel de activități. Costurile variază de la site la site, dar pot include o taxă de înscriere, taxă pe fiecare postare sau pe procent din vânzări.

 

2. Comerț online

Nu trebuie neapărat să produci ceva pentru a-l vinde online. Foarte mulți oameni fac profit din cumpărarea și vânzarea de pe eBay și dețin chiar propria lor organizație comercială independentă (Professional eBay Sellers Alliance – PESA), ai cărei membri încasează peste 400 milioane $  anual. Unii câștigă bani prin excluderea mediatorului, cumpărând produse de la angrosiști și vânzându-le direct publicului. Alții își folosesc aria de expertiză pentru a cumpăra direct de la sursă, de exemplu, haine la prețuri rezonabile și le vând mai departe pentru profit.

 

3. Devino freelancer

Multe joburi ce necesită specializări sunt oferite acum freelancer-ilor care lucrează de acasă. O cerere deosebită există pentru abilități tehnice ca design-ul de site-uri web, programare software, dar și pentru marketing. Există numeroase agenții care să îi conecteze pe freelanceri cu cererile existente, ca Freelancer.co.uk, Freelancers.net și People Per Hour.

 

4. Predare

Serviciile video oferite de provideri gen Skype oferă posibilitatea profesorilor de a preda online. Piața pentru English as a Foreign Language (EFL) este într-o rapidă creștere și necesită profesori care să învețe online copii răspândiți pe tot globul, serviciul fiind foarte popular în China, Coreea și Japonia. Alte firme competitoare mai mari sunt Telelanguage, Englishtown și GlobalEnglish. Profesorii își pot alege singuri programul de lucru, mulți chiar înființându-și propriile școli online.

 

5. Devino un PA (asistent personal) virtual

În ziua de azi nu mai există practic necesitatea ca un asistent personal să fie în același oraș cu șeful său, cu atât mai puțin în aceeași încăpere. Și cererea pentru servicii de secretariat sau suport administrativ part-time este în creștere. Ca și în cazul predării, există diverse agenții care oferă astfel de servicii de asistent personal virtual, dar mulți oameni încep activitatea singuri, fără ajutor, cu unul sau doi clienți. Spre deosebire de predare, este greu să găsești un job în acest domeniu care să se muleze pe un job cotidian deja existent.

 

6. Developare de aplicații

Ai o idee genială despre o anume aplicație, dar nu ai capacitățile tehnice necesare pentru a o pune în practică? Dacă ideea ta este îndeajuns de bună, nici nu va trebui să ai. Acum este posibil să angajezi programatori indieni profesioniști care să-ți creeze propria aplicație la o frântură din prețul din UK.

 

7. Scrie un e-book (carte electronică)

Odată cu creșterea popularității cărților electronice, din ce în ce mai mulți scriitori au încetat să mai apeleze la serviciile impresarilor și editurilor, auto-publicarea înlocuind publicarea tradițională. Mulți dintre noi au un roman respins de edituri ascuns pe undeva sau o multitudine de cunoștințe de specialitate care doar așteaptă să fie așternute pe foaie. Cei ce oferă oportunități în domeniu sunt Amazon Kindle Direct Publishing, Smashwords și iBooks.

 

8. Începe un blog

Aceasta nu este o opțiune pentru cei ce vor profit rapid. Puține bloguri ajung să aducă profituri serioase, iar asta survine pe parcursul a mai multor ani de activitate. Dar dacă ai pasiuni mari, merită măcar să încerci. Atrage destui utilizatori pe blog-ul tău prin social media, optimizarea motoarelor de căutare și internet marketing, iar în cele din urmă, cu puțin noroc, poți ajunge să faci bani din publicitate și link-uri afiliate.

 

9. Creează un site bazat pe membri

Dacă ești un expert în domeniul tău, poți percepe o taxă lunară pentru a oferi acces la un site informațional. Astfel de site-uri de succes oferă articole, seminarii și foruri pentru membri, având posibilitatea să devină foarte profitabile.

 

10. Introducere de date (data entry)

Nu e pentru cei cu nervii slabi, deoarece un astfel de job poate fi repetitiv și prost plătit. De asemenea, este foarte important ca să fii bine instruit și documentat înainte să accepți un astfel de job, deoarece este un domeniu strâns legat de un număr considerabil de înșelătorii. Dar costurile de pornire sunt mici, programul este flexibil și singura calificare cerută este dactilografierea rapidă și precisă.

Autor articol: Cosmin Lungu


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!