România: 10 mai, zi de sărbătoare națională

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Social pe data 1 mai 2015

Camera Deputaților a decis ca 10 mai să fie zi de sărbătoare națională, fiind ziua care marchează trei momente istorice – începutul domniei lui Carol I, independența de stat și încoronarea primului rege al țării.

Deputații au adoptat, cu 294 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” și șase abțineri, un proiect de lege în acest sens, inițiat de senatorul PNL Puiu Hașotti.

Proiectul prevede că Parlamentul, președintele României, Guvernul, celelalte autorități centrale organizează manifestări cu prilejul sărbătoririi acestei zile în limita alocațiilor bugetare prevăzute.

Liderul deputaților minorităților naționale, Varujan Pambuccian, a spus că sunt momente în istoria unei țări care sunt dincolo de patimi politice, iar acesta este unul dintre ele, scrie Mediafax.

Deputatul PNL Gigel Știrbu a spus că este poate un arc peste toate dezbaterile politice între partidele parlamentare. „România este singurul stat din UE care și-a căpătat statutul de stat independent și nu și-l serbează. Vot istoric al acestei instituții. Votul dumneavoastră arată că sunteți adevărați români, patrioți, fii ai acestei nații”, a spus Știrbu.

Proiectul a fost respins de Senat, însă a fost adoptat de Camera Deputaților, care este for decizional.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!