10 meciuri de pregătire

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 10 iulie 2014

542 baschet cosEchipa naţională de baschet masculin a României s-a reunit pentru meciurile din grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2015, având programate nu mai puțin de zece meciuri amicale, între 10 iulie şi 4 august.

Echipa antrenată de Marcel Ţenter şi Claudiu Fometescu s-a reunit la începutul acestei săptămâni la Bucureşti, pentru efectuarea

vizitei medicale, iar de marţi a intrat în programul de antrenamente la Sibiu.

Jucătorii convocaţi pentru acest stagiu de pregătire sunt: Torok Rolland (BC Kormend – Ungaria), Andrei Mandache, Tudor Jucan, Mihai Silvăşan şi Cătălin Baciu (toţi de la U BT Cluj), Bogdan Ţîbîrna (CSM Oradea), Levente Szijarto, Adrian Guţoaia (CSU Asesoft Ploieşti), Andrei Căpuşan (SCM U Craiova), Titus Nicoară, Adrian Tudor, Mihai Paul (Steaua CSM Eximbank Bucureşti), Dragoş Andrei (BC Timişoara), Octavian Popa Calotă (CSU Atlassib Sibiu), Vlad Corpodean (BCM U Piteşti). În perioada care va urma se va alătura echipei şi Vlad Moldoveanu (BC Kalev/Cramo – Estonia).

Lotul României se va pregăti la Sibiu până în 10 iulie, urmând să dispute primele două partide amicale, cu Germania, la Mediaş în 10 şi 11 iulie. Celelalte opt meciuri de testare sunt programate astfel: la turneul de la Ohrid (Macedonia), cu Macedonia, Georgia şi Austria (între 15-19 iulie), la turneul de la Sibiu, cu Elveţia, Tunisia şi Olanda (25-27 iulie), la Samokov (Bulgaria), cu Bulgaria şi Danemarca (1-4 august).

Pregătirea tricolorilor se va încheia cu un cantonament centralizat la Bucureşti, între 4 şi 8 august.

România va juca în grupa preliminară F, din care mai fac parte echipele Letoniei, Suediei şi Slovaciei, o grupă extrem de grea. Programul României în grupa F este următorul: cu Slovacia, la Pezinok (10 august), cu Suedia, la Sibiu (13 august), cu Letonia, la Riga (17 august), cu Slovacia, la Sibiu (20 august), cu Suedia, la Boras (24 august) şi cu Letonia, la Sibiu (27 august).

Conform regulamentului, la turneul final al CE din 2015 se vor califica echipele de pe primul loc în fiecare din cele şapte grupe de calificare, plus şase formaţii de pe locul 2, având cea mai bună linie de clasament.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!