10 minute de Rusescu

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 24 martie 2014

527 raul rusescuCu Rusescu 90 de minute pe teren, Braga a obţinut doar o remiză, 1-1, pe terenul lui Academica Coimbra, în deschiderea etapei a 23-a din prima ligă din Portugalia. Golurile au fost marcate de Pardo, ‘5, pentru oaspeţi, respectiv Makelele, ’31, pentru gazde.

Meciul de pe Estádio Efapel se anunţa foarte echilibrat, Braga traversând o perioadă de criză (o singură victorie în ultimele patru etape), adversara venind după patru etape fără înfrângere. Pe teren lucrurile au stat altfel și Braga se poate declara ghinionistă, formaţia controlând în totalitate partida. Neşansa şi golul discutabil al gazdelor au făcut ca formația lui Rusescu să nu plece acasă cu toate cele 3 puncte.

În ceea ce îl priveşte pe Raul Rusescu, el nu a prins chiar cea mai bună formă, dar a salvat impresia în final, când a dat recital în ofensiva alb-roşilor. Folosit ca al doilea vârf, Rusescu a coborât pentru a-şi procura baloane şi a avut o evoluţie ştearsă până cu 20 de minute înainte ca meciul să se termine.

Dorind să demonstreze că se află într-o formă fizică de invidiat, fostul stelist a dat tot ce avea mai bun în ultima parte a meciului, când a ieşit la rampă de trei ori. Mai întâi în minutul 71, când Rusescu a obţinut la marginea careului un fault, dar nu a fost la fel de inspirat la lovitura liberă executată în zid.

Patru minute mai târziu, la o centrare de pe dreapta, Osuchukwu a retrimis către Rusescu, dar acesta a ratat preluarea. Din poziţie bună, Rusescu şi-a prelungit mai mult decât era cazul balonul şi a tras în blocaj, dezechilibrat.

În minutul 81, Rusescu putea aduce din nou victoria pentru Braga, dar incursiunea lui de pe dreapta a fost oprită în ultimul moment de un fundaş al gazdelor.

Cu doar șapte etape înainte de final, Braga staționează pe locul al șaselea al clasamentului, la 4 puncte distanţă de un loc care asigură calificarea în sezonul viitor de Europa League.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!