100.000 de euro cu ceasuri din lemn

Articol publicat in sectiunea Afaceri românești, Bani, taxe şi beneficii, Diaspora, Poveşti româneşti pe data 23 septembrie 2015

noah_ceasuri_lemn

O idee, doi prieteni din copilărie, lemn și… timp. Mai precis, ceasuri din lemn pentru mână, poziționate ca produse de lux. Ideea aparține lui Iosif Harasemiuc și lui Ruben Perju, doi români în vârstă de 26 ani, doi prieteni din copilărie născuți în Suceava, care s-au gândit să dea timp lemnului.

Cei doi au pus în funcțiune această idee de business unică în România. Ceasurile „timp made in Ro” se vând doar pe comandă direct în SUA, Dubai și Marea Britanie, scrie Adevărul.

Totul a pornit în iarna anului 2012 când Ruben, absolvent de Arhitectură și Urbanism la Cluj-Napoca și pasionat de design de produs, i-a povestit prietenului său, Iosif, specializat în inginerie, despre ideea sa. El a acceptat să se implice în afacere și a adunat toate informațiile de care aveau nevoie pentru a pune bazele Noah, business-ul lor cu ceasuri din lemn, scriu jurnaliștii de la Adevărul.

—————————————

„Împreună a trebuit să facem research luni întregi pentru a studia ce înseamnă să produci la scară atât de mică niște produse din lemn. În acest timp, am studiat fiecare element care constituie un ceas de mână, am studiat foarte multe modele de ceasuri, am făcut sute de teste, am stricat zeci de ceasuri, am căutat cele mai subțiri mecanisme care totodată să fie de top, am discutat cu mai mulți ceasornicari, am studiat cele mai dure esențe lemnoase din lume, am proiectat și reproiectat fiecare element al ceasului până am reușit să le asamblăm și să fim mulțumiți de rezultatul final. Fiecare lucru din acest proces a trebuit să-l învățăm pe cont propriu, iar fiecare greșeală ne-a costat timp, energie și bani.”

Ruben Perju

—————————————

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!