11 Februarie: A doua greva la metrou?!

Articol publicat in sectiunea Diaspora, UK la zi pe data 7 februarie 2014

uk_underground

Dupa ce angajati ai metroului din Londra au intrat saptamana acesta intr-o greva de 48 de ore, organizata in semn de protest fata de desfiintarea a 700 de posturi, o altă greva este prevazuta pentru saptamana viitoare.

Doua sindicate – Rail, Maritime and Transport union (RMT) si Transport Salaried Staffs Association (TSSA) – se afla la originea acestei actiuni sociale, organizate in semn de protest fata de inchiderea mai multor ghisee. Zeci de statii de metrou au ramas inchise in perioada grevei, in principal pe Central Line, care traverseaza centrul capitalei britanice de la vest la est. Pentru a minimaliza perturbarile de trafic, autoritatile au luat decizia de a pune la dispozitia calatorilor inca aproximativ o suta de autobuze. Chiar si asa, multi au fost cei care s-au plans ca au pierdur ore bune in trafic. Cei care au avut posibilitatea au preferat sa lucreze de acasa pentru a evita nebunia de pe strazile londoneze.

In cazul in care parţile nu vor ajunge la un consens, o alta greva de 48 de ore este prevazuta pentru saptamana viitoare. Mai exact incepand de marti, 11 februarie, ora 21.30. Daca se va ajunge la cea de-a doua parte a grevei, sindicalistii spun ca abia de vineri, 14 februarie lucrurile vor intra in normal.

Metroul londonez este cel mai vechi din lume si transporta zilnic aproximativ trei milioane de persoane.

Autor articol: Oana Padureanu
Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!