11 persoane paralizate după ce au consumat pește balon!

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 22 ianuarie 2016

peste balon_veninosMai mulți brazilieni au ajuns în stare gravă la spital după ce au gătit și mâncat cel mai veninos pește din lume. Cei 11 membri ai aceleiași familii au paralizat pe loc.

Prin acest șoc a trecut o familie din Brazilia, care a preparat pentru cină, fără să bănuiască, ceea ce este cunoscut drept cel mai veninos pește din lume, scrie Daily Mail.

Cunoscut sub denumirea de „peștele balon”, acesta conține o toxină de 1.200 de ori mai periculoasă decât cianura. În acest caz, nu este nevoie decât de o picătură din această toxină pentru ca în mai puțin de 24 de ore o persoană să moară.

Însă familia Souza nu s-a gândit nicio clipă la aceste aspecte. Dimpotrivă, pentru că au primit peștele de la un prieten care fusese la pescuit în regiunea Duque de Caxias, din Rio de Janeiro, aceștia au invitat rudele la masă.

Dar la numai câteva secunde de la primele înghițituri, cu toții au început să vomite, să nu își mai simtă fața, mâinile și picioarele.

Printre cei care au mâncat peștele s-au aflat și patru copii, cu vârste cuprinse între trei și cinci ani. Cu toții au fost transportați de urgență la spital și se află în stare critică.

„Peștele arăta atât de delicios, încât am invitat întreaga familie la masă. L-am prăjit și toată lumea a mâncat”, a spus Cristiane Souza, cea care a pregătit cina. „Soțul meu a fost primul care a spus că nu își mai simte limba, după care fața, și mai apoi mâinile. La sfârșit, nu s-a mai putut ține pe picioare. A fost îngrozitor”, a mai adăugat aceasta.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!