11 români la Altamura

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 4 septembrie 2015

595 altamuraDacă în urmă cu mai bine de 20 de ani Lucescu crea „Brescia romena”, o altă formaţie din Italia se va baza în viitor pe un contingent important de fotbalişti de pe plaiurile românești.

ASD Team Altamura a transferat 11 jucători Under 21 români, anunţă site-ul oficial al Federaţiei, frf.ro. Opt dintre aceştia provin de la gruparea Sporting Piteşti, cel mai cunoscut fiind Ciprian Rădulescu, fost internaţional U19, care evoluează pe postul de fundaş dreapta.

„Am avut un meci amical lângă Bucureşti, mai exact la Clinceni, şi acolo am fost urmăriţi de cei de aici, din Altamura. Am semnat un contract pe un an de zile, condiţiile fotbalistice sunt excelente, nivelul de pregătire este comparativ cu liga a doua de la noi din ţară. Fotbalul din Italia este o rampă de lansare pentru noi”, a declarat Rădulescu pentru sursa citată.

Lista celor 11 jucători care au semnat cu formația din Italia îi cuprinde pe Robert Mihai Geantă, Daniel Nicolae Polocoşeri, Marian Bogdan Dascălu, Ciprian Ionuţ Rădulescu, Marian Ilie Ghiţă, Ionuţ Mihăescu, Florin Dănuţ Păun, Bogdan Marian Manole (Sporting Piteşti), Brian Ronald Lemac (Concordia Chiajna II), Bogdan Răzvan Stavilă (Dunărea Călăraşi) și Alexandru Mihai Golban (Atletic Bradu).

ASD Team Altamura evoluează în campionatul Eccellenza Puglia. Chiar dacă nivelul este unul extrem de scăzut, oportunităţile în viitorul apropiat pot fi importante pentru tinerii fotbalişti români.

Mircea Lucescu a creat „Brescia romena” în jurul lui Hagi, care i-a mai avut alături pe Dănuţ Lupu, pe Dorin Mateuţ, pe Ioan Sabău şi pe Florin Răducioiu.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!