13 cluburi la 24 de ani

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 24 martie 2014

527 cristian muscaluCristian Muscalu este un jucător celebru în străinătate, dar nu neapărat în mod pozitiv. El a schimbat 13 cluburi până la 24 de ani.

Mijlocaşul s-a despărţit săptămâna trecută de Beira Mar, echipa cu care semnase la sfârşitul lunii ianuarie. Publicaţia Sapo.pt a anunțat că motivele rupturii ţin de faptul că românul n-a putut să se adapteze. Muscalu a fost utilizat în patru din cele cinci meciuri pe care Beira Mar le-a disputat de când a semnat contractul cu el, însă n-a dat rezultatele așteptate. Cele două părţi au ajuns la un acord pentru rezilierea înţelegerii care, altfel, ar fi expirat în 2015.

Publicația aminteşte că Muscalu a trecut astfel pe la al 13-lea club din cariera sa şi se îndreaptă spre al 14-lea. Mijlocaşul şi-a început drumul la Steaua, a fost apoi pus de Piţurcă să aleagă Şcoala Gică Popescu, după care au urmat CSŞ Nucet, FK Koln (Germania), Saint-Truiden (Belgia), Slavija (Bosnia), FK Baku (Azerbaidjan), Cernomoreţ Burgas (Bulgaria), Tur Turek (Serbia), Ceahlăul Piatra Neamţ, Vozdovac (Serbia) şi Beira Mar (Portugalia).

Cristi Muscalu a adunat şi patru convocări la naţionala U19 ani a României. Unul dintre motivele pentru care a schimbat atât de multe cluburi ține și de un fel de ghinion al accidentărilor, deși acesta poate fi pus și pe seama slabei pregătiri fizice.

În ceea ce privește ceilalți jucători români care la vârsta sa adunaseră mai multe echipe la care au jucat, ei sunt la mare distanță de „performanțele” lui Muscalu. Primul nume este cel al lui Adi Mutu, cu șase echipe, apoi vin Sabin Ilie și Florin Răducioiu, cu câte cinci echipe, Viorel Moldovan cu patru echipe și, ceva mai liniștit, Marius Niculae cu doar trei echipe.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!