14 ani de la debut

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 19 februarie 2016

617 ratSâmbătă, 13 februarie, s-au împlinit 14 ani de la debutul în echipa naţională a României pentru actualul căpitan al primei reprezentative, Răzvan Raţ, anunţă site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Pe 13 februarie 2002, pe Stade de France, fundaşul stânga român debuta pentru echipa naţională într-un amical cu Franţa, primul adversar al tricolorilor la EURO 2016.

„E un moment pe care nu ai cum să îl uiţi, ţinând cont de împrejurări. Ţin minte emoţiile convocării, faptul că nu credeam că voi fi titular. Abia în dimineaţa jocului am aflat. M-a chemat domnul Iordănescu în holul hotelului, m-a luat deoparte şi mi-a dat vestea. Franţa avea jucători extraordinari, eu veneam de la tineret, cu emoţii, şi nu am fost prea dezinvolt în ceea ce am realizat pe teren. De aceea am şi fost înlocuit la pauză”, a declarat Răzvan Raţ, în cadrul unui interviu acordat pentru Federaţia Română de Fotbal.

În acest moment, Raţ, legitimat la echipa spaniolă de primă ligă Rayo Vallecano, se recuperează după o operaţie la umărul drept. „Recuperarea după operaţie merge bine, sunt în grafic, ca să spun aşa. Estimările spun că ar trebui să reintru în circuit undeva la sfârşitul lunii martie”, a precizat Raţ pentru sursa citată.

108 meciuri şi două goluri are Răzvan Raţ în prima reprezentativă a României. E pe locul al patrulea privind prezenţele în toate timpurile, după Dorinel Munteanu (134), Gică Hagi (125), Gică Popescu (115) şi la egalitate cu Ladislau Boloni.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!