15 ani de închisoare pentru Cheloo de la Paraziții!

Articol publicat in sectiunea Monden pe data 8 aprilie 2016

Cheloo_DIICOT2Miercurea trecută a fost o zi agitată pentru Cătălin Ștefan Ion, cunoscut drept Cheloo de la Paraziții! Rapperul a fost ridicat de mascați, fiind acuzat de trafic de droguri.

Zece percheziții s-au desfășurat pe 30 martie în Prahova și București, inclusiv la domiciliul lui Cheloo, într-un dosar de trafic de droguri de risc în care vor fi audiate alte 90 persoane.

Solistul de la Paraziții a fost filat luni la rând, iar organele abilitate „l-au săltat” în clipa în care a încercat să îi vândă droguri unui investigator sub acoperire. El este bănuit că ar face parte, alături de alte opt persoane, dintr-o rețea de traficanți. Cumpărau canabis în cantități mari din București și îl vindeau mai departe.

„Din 2015, în baza unei rezoluții infracționale unice și a unei înțelegeri prealabile, suspecții s-au aprovizionat cu droguri de risc (canabis) de la dealeri din municipiul București, iar ulterior le-au comercializat sau oferit cu titlu gratuit consumatorilor de pe raza orașului Breaza și a localităților limitrofe”, arătau miercuri procurorii.

Potrivit informațiilor obținute de reporterii spynews.ro, anchetatorii au descoperit o jumătate de kg de canabis în vila de vacanță a acestuia de pe Valea Doftanei. În urma perchezițiilor au mai fost găsite „diverse cantități de materie vegetală cu aspect de canabis”, semințe de canabis, precum și ustensile pentru consum, ambalare și distribuire de droguri.

Dacă va fi găsit vinovat, Cheloo riscă până la 15 ani de închisoare.

Rapperul este al doilea membru al trupei Paraziții care ajunge în vizorul anchetatorilor. Alexandru Francu, bărbatul care alături de Cheloo a pus bazele trupei, a fost reținut la finalul lunii ianuarie alături de alți doi complici, un bărbat și o femeie, într-un dosar de trafic de influență.

Cântărețul a fost trimis acasă sub control judiciar, însă, acest scandal i-a adus pagube grave, printre care și concedierea de la Antena 1. Rapperul a declarat în fața jurnaliștilor că se simte „ca un lup între oi”. Întrebat dacă are ceva să-și reproșeze, solistul de la trupa Paraziții a răspuns: „Multe”. Deși a încercat să rămână calm și să pară cât se poate liniștit, Cheloo a fost trădat de emoții și nervi prin modul jignitor în care a răspuns întrebărilor adresate de reporteri.

Antena 1 a luat deja primele măsuri în ceea ce-l privește pe Cheloo. Potrivit paginademedia.ro, Antena 1 a scos de pe pagina de Facebook a emisiunii de umor în care Cheloo urma să fie jurat un promo în care solistul este surprins în timp ce rulează o țigară.

Filmulețul a fost postat pe rețeaua de socializare acum câteva zile, perioadă în care a adunat în jur de 200.000 de vizualizări. „Am preferat să scoatem materialul video în care Cheloo rulează o țigară cu tutun pentru a nu fi folosite imagini în contexte interpretabile”, a declarat, pentru News.ro, reprezentantul postului Antena 1, citează paginademedia.ro.

Paginile lui de socializare s-au umplut rapid de mesaje de susținere din partea fanilor: „Cred că i s-a făcut o înscenare, nu pot să cred, e un om deosebit, sigur a încurcat pe alții”, „Sper ca totul să fie bine! Respect CHELOO! Big up, omu’ integru”.

Vedete care au avut probleme cu drogurile în România

În trecut, și alte vedete din România s-au confruntat cu probleme din cauza consumului de droguri.

Adrian Mutu, spre exemplu, a fost depistat, în 2004, că a consumat cocaină, pierzându-și astfel contractul important pe care îl avea cu echipa Chelsea din Marea Britanie. Problemele în carieră au început de atunci și nu se mai termină.

Andrei Gheorghe a fost fotografiat de paparazzi fumând o țigaretă cu marijuana, pierzându-și apoi, din cauza scandalului, locul de muncă de la radio.

În octombrie 2003, Tudor Sișu, fost component al trupei „La Familia”, a fost arestat pentru consum de droguri. Cântărețul a fost eliberat în octombrie 2005, însă după numai șase luni de libertate, acesta a fost din nou arestat. Ulterior, în octombrie 2012, a fost condamnat din nou la patru ani de închisoare pentru trafic de droguri, pedeapsă din care a avut de executat doar 32 de luni datorită bunei purtări.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!