15 români din Plymouth, salvaţi de autorităţi de la sclavie

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 12 martie 2016

Fenland district council officers, police and fire fighters carry out house inspections in

În urma unor raportări de exploatare prin muncă a unor cetăţeni străini, poliţia din Devon and Cornwall au făcut percheziţii care s-au soldat cu arestarea unui bărbat, acuzat de trafic de persoane şi de supunere la sclavie, respectiv salvarea a 15 bărbaţi români, presupuse victime ale traficului de persoane.

Cei 15 români au fost găsiţi într-o clădire din Lipson, Plymouth, marţea aceasta, de unde au fost transportaţi la un centru de asistenţă cu ajutorul pompierilor din Somerset şi a primăriei din Plymouth, în timp ce investigaţia continuă.

 

trimiteri-sus-4

Patru români „salvați” de la sclavie modernă s-au întors să muncească în același loc

Primul caz de sclavie modernă în UK, nici pe departe singular

Salvați din pub-ul… din mijlocul câmpului

Mâna care-ţi dă, te şi prosteşte

trimiteri-jos-4

 

Consecutiv raidului din Lipson, poliţiştii au descins şi la o adresă din Honicknowle, unde au găsit un suspect de supunere la sclavie şi trafic de persoane, în persoana unui bărbat de 40 de ani.

Articolul apărut pe portalul exeterexpressandecho.co.uk nu menţionează ce fel de activităţi desfăşurau cei 15 bărbaţi români.

Inspectorul detectiv Craig McWhinnie a declarat că investigaţia este încă la început şi face apel către victimele exploatării umane de orice fel să ia legătura cu autorităţile. Detalii se pot găsi vizitând modernslavery.co.uk.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!