15 romani, locatari intr-o toaleta publica

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 11 februarie 2014

Un grup de 15 romani au fost descoperiti locuind intr-o toaleta publica dezafectata din zona Edgware (nord-vestul Londrei), au relatat mai multe publicatii britanice in aparitiile lor din 10 februarie. Ei au fost descoperiti de un inspector angajat al Consiliului Local din districtul metropolitan Harrow, care sustine ca romanii locuiau clandestin acolo de cel putin doua saptamani.

Micuta constructie din caramida, care a folosit in trecut ca toaleta stradala, fusese amenajata si arata ca un spatiu de locuit, prin efortul grupului de romani fara adapost care s-au mutat in cladire. Locatarii au „mobilat” incaperile cu o canapea, in timp ce spatiul folosit in trecut de trecatori pentru a urina a fost dotat cu un frigiter, un cuptor cu microunde si un aragaz.

Romanii s-au racordat ilegal la reteaua de electricitate din zona, au instalat prize si au pus carpete pe podea, scriu ziarele londoneze. Acestea au prezentat imagini cu conditiile mizere in care stateau noii locatari ai cladirii. Din fotografii se pot observa o icoana pe unul din peretii unei incaperi, un televizor, un laptop si o mica masina de cusut, printre haine atarnate in zona in care se aflau fostele chiuvete ale toaletei publice.

„Am descoperit 15 oameni care transformasera cladirea in propria locuinta. Nu am gasit documentele acestora, dar am gasit scrisori care le erau adresate si ne-am dat seama ca acestia poarta nume romanesti”, a declarat un reprezentant al copnsiliului local, citat de Daily Mail.

Aceeasi sursa a mai declarat ca romanii au fost descoperiti intamplator, de un angajat al adminiostratiei publice locale care inspecta cladirea in vederea pregatirii acesteia pentru vanzare, prin licitatie publica. Aceasta urmeaza a fi vanduta pentru 300.000 de lire sterline, au mai precizat reprezentantii consiliului local.

Autor articol: Marcel Istrate
Etichete: , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!