17 luni de viață fără inimă în corp

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 22 iulie 2016

Stan Lurkin_inima artificialaUn pacient care aștepta un transplant de inimă a trăit 17 luni cărând o inimă artificială într-un rucsac pe care l-a purtat în spate.

Lista de așteptare pentru un transplant de inimă este lungă în SUA (120.000 de persoane își așteaptă rândul), deoarece nu sunt suficiente organe disponibile. Astfel, în fiecare zi sunt realizate în medie 22 de transplanturi.

Din fericire, unii pacienți pot beneficia de o tehnologie extraordinară care este capabilă să îi țină în viață până când le vine rândul. Stan Lurkin, acum în vârstă de 25 de ani, a primit un transplant în mai 2016, după ce a cărat timp de 17 luni o inimă artificială într-un rucsac special.

Inima tânărului a fost înlocuită cu una artificială în decembrie 2014. El a fost primul pacient din Michigan care a primit sistemul SynCardia Freedom Portable Driver, care cântărește 6 kilograme. Tehnologia folosește aer comprimat pentru a pompa sângele în corpul pacientului.

Primul pacient care a ieșit din spital fără o inimă naturală, datorită unui sistem SynCardia, a fost Charles Okeke în martie 2010.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!