2.500 membri ai Statului Islamic au murit în Irak și Siria

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 8 ianuarie 2016

Aproximativ 2.500 de combatanți ai rețelei teroriste Statul Islamic au murit, în decembrie 2015, în urma raidurilor aeriene efectuate în Siria și Irak de coaliția internațională coordonată de Statele Unite, informează ziarul Le Point.

„În decembrie, estimăm că aproximativ 2.500 de combatanți inamici au fost omorâți în bombardamentele efectuate în Irak și Siria”, a declarat colonelul american Steve Warren, purtătorul de cuvânt al coaliției internaționale coordonate de Statele Unite.

„Apreciem că organizația teroristă Statul Islamic este acum în poziție defensivă. Teroriștii au atins punctul maxim al operațiunilor în mai 2015, dar de atunci pierd teren”, a precizat Warren. „Estimăm că, de la începutul operațiunilor în august 2014, organizația teroristă Statul Islamic a pierdut 40% din teritoriile ocupate în Irak și 20% din cele din Siria”, a reiterat Steve Warren.

Rețeaua teroristă Statul Islamic ocupase o treime din teritoriul Irakului în 2014, capturând orașul Mosul, cel mai mare din nordul țării. În Siria, organizația teroristă ocupă peste 40% din teritoriu și luptă împotriva regimului Bashar al-Assad.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!