24 de romani au „invadat” Marea Britanie

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 15 ianuarie 2014

Pe zi ce trece, se dovedeste ca marele val de imigranti romani care a fost asteptat in Marea Britanie a fost doar… imaginatia bogata a presei si a politicienilor de aici. Potrivit ambasadorului României la Londra, dr. Ion Jinga, citat de The Telegraph, in primele doua saptamani, dupa ridicarea restrictiilor in Marea Britanie, doar 24 de cetățeni din România au venit să lucreze aici.

Totodata, ambasadorul a declarat ca previziunile unui aflux” după anularea restricţiilor nu s-au împlinit. De asemenea, el a afirmat ca zece companii au contactat Ambasada României la Londra in vederea angajarii unor romani, fiind redirecţionate spre Job Centre Plus. Date exacte in ceea ce priveste numarul romanilor si bulgarilor care au venit in Marea Britanie in primele doua saptamani din 2014 nu a fost publicat inca de catre Ministerul de Interne, prin Agenția de Control la Frontiere, titreaza The Telegraph.

In Olanda, autoritatile au publicat date care arata ca 21 de romani si 15 bulgari au sosit in tara in primele doua saptamani ale anului, iar Jinga a declarat ca datele sunt asemanatoare si pentru Marea Britanie.

„Nu vad niciun motiv ca Olanda sa fie mai putin atractiva ca Marea Britanie, apropierea ei geografica pledand in favoarea olandezilor. Ceea ce stim este ca la bordul unei curse aeriene care a aterizat la Luton pe 1 ianuarie, (se aflau) doar doi români care au beneficiat de avantajul anularii restrictiilor in Marea Britanie”, a declarat Jinga pentru The Telegraph.

Companiile britanice ofera in prezent 5.000 de posturi romanilor, pentru a acoperi deficiente de personal inalt calificat pe piata muncii”, a adaugat ambasadorul.

Autor articol: Oana Padureanu
Etichete: , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!