Modificarea Codului Fiscal, în interesul sportului

Articol publicat in sectiunea Sport, Sporturi pe data 27 martie 2015

575 szaboGabriela Szabo, ministrul tineretului şi sportului, susține clar modificarea legii Codului Fiscal în sprijinul dezvoltării sportului din România. Principalele modificări ale acestuia sunt scutirea de impozite pentru bazele sportive, scutirea de impozite pentru premiile oferite sportivilor olimpici şi paralimpici de pe locurile 1-6 şi reducerea TVA-ului la 9% pentru biletele de intrare la diferitele evenimentele sportive.

Modificările vor genera, în viziunea ministerului, stimularea sponsorizărilor pentru sport prin creşterea la 0,5% a plafonului de sponsorizare pentru companiile care direcţionează un minim de 30% din acest plafon către federaţiile Sportive Naţionale.

„Propunerile Ministerului Tineretului şi Sportului pentru modificarea Codului Fiscal sunt făcute în spiritul sprijinirii iniţiativei în sport. Prin scutirea de impozite locale a cluburilor şi bazelor sportive, stimulăm performanţa la nivel local, iar scoaterea de la impozitare a premiilor pentru locurile 1-6 la campionatele europene, mondiale şi jocurile olimpice şi paralimpice este un alt element concret de sprijin al performanţei sportive. De asemenea, prin stabilirea TVA la 9 % pentru biletele la evenimentele sportive, stimulăm aducerea de evenimente sportive majore în România. Prin ultimele modificări ale codului fiscal propuse de MTS, cred că s-a făcut un pas înainte pentru a întări autonomia financiară a sportului de performanţă şi pentru a crea o punte de legătură între federaţiile sportive naţionale şi mediul privat. Astfel că stimulăm sponsorizările către sport prin mărirea plafonului de sponsorizare/mecenat/burse de la 0,3% la 0,5% din cifra de afaceri pentru companiile care decid să direcţioneze minim 30% din acest plafon către federaţiile sportive naţionale. Propunerile MTS referitoare la sport şi care se regăsesc în noul Cod Fiscal reprezintă o modalitate concretă prin care Guvernul României, prin Ministerul Tineretului şi Sportului, pune în practică reforma în sport”, crede actualul ministru de profil.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!