25 de modalităţi de a reduce costul asigurării maşinii

Articol publicat in sectiunea Auto pe data 30 iunie 2014

uk_asigurare masina

Donna Ferguson este o jurnalistă specializată pe probleme de gestionare a finanţelor personale ce a primit de-a lungul timpului numeroase premii pentru munca sa. În prezent, colaborează cu publicaţiile britanice MSN, The Guardian, The Times şi The Telegraph. Donna Ferguson a realizat o listă cu 25 de moduri de a reduce factura asigurării auto. În general, spune aceasta, costul asigurării maşinii ajunge să depăşească suma de 1.000 de lire sterline într-un an de zile. De aceea este esenţial ca şoferii să ştie cum să plătească mai puţin din această sumă. Jurnalista vă oferă 25 de moduri de a vă reduce costul asigurării maşinii!

 

1. Schimbaţi-vă statutul locului de muncă

Cu cât locul de muncă este mai puţin riscant, cu atât asigurarea va fi mai mică. Atât timp cât ocupaţia nu poate fi trecută, chiar la precizie, vă puteţi schimba statutul locului de muncă în fişa companiei de asigurări, iar poliţa dumneavoastră va rămâne validă.

 

2. Renunţaţi la maşina actuală pentru una mai ieftină

Maşinile mai ieftine, cu motoare mai mici, au asigurările mult mai mici. Mașinile scumpe şi rare cer o asigurare mult mai mare!

 

3. Măriţi excesul

Cu cât este mai mare excesul, cu atât asigurarea maşinii va fi mai mică.

 

4. Urmăriţi cele mai bune oferte, atunci când vă asiguraţi maşina

Concurența este feroce între societăţile de asigurări auto, mai ales pentru clienții noi, aşa că nu reînnoiţi în mod automat asigurarea. Vedeţi ce este nou pe piaţă. Puteţi găsi preţuri mai mici sau oferte mai bune.

 

5. Vorbiţi cu asiguratorul dumneavoastră existent despre noua ofertă pe care aţi găsit-o

Oricum nu vă costă nimic să întrebaţi dacă vă poate face o ofertă asemănătoare cu cea pe care aţi găsit-o. În cazul în care va accepta, nu va mai fi nevoie să schimbaţi firma de asigurări.

 

6. Tăiaţi de pe listă orice plată suplimentară de care nu aveţi nevoie

De exemplu, de ce să plătiţi pentru închirierea unei maşini în timp ce a dumneavoastră este în reparaţii… oricum plătiţi mai mult şi nu se merită.

 

7. Adăugaţi un al doilea şofer pe asigurare

Dacă un şofer adiţional este trecut pe asigurare, dar nu va folosi de fapt şi de drept maşina, atunci acest lucru poate diminua preţul asigurării.

 

8. Căsătoriţi-vă

Şoferii căsătoriţi plătesc de obicei mult mai puţin pe asigurare, deoarece aceştia sunt consideraţi, statistic, mult mai „stabili”.

 

9. Mutaţi-vă cu partenerul

Din nou, la fel ca la punctul precedent, cei care se află într-o relaţie sunt văzuţi ca nişte şoferi mult mai stabili, care nu prezintă un risc în trafic şi astfel plătesc mult mai puţin asigurarea maşinii.

 

10. Colectaţi cotaţiile de preţ ale companiilor de asigurări auto

De cele mai multe ori o ofertă de preţ a unei asigurări auto este pentru 28 de zile. În acest fel, în cazul în care prețurile cresc chiar înainte de data de reînnoire a asigurării, puteți reveni la cotaţia originală.

 

11. Lărgiţi aria de căutare

Aviva şi Direct Line nu apar pe orice site-uri de comparare a prețurilor la asigurarea mașinilor, astfel încât ar fi bine să mergeţi direct la aceşti furnizori de asigurare pentru a compara ofertele.

 

12. Luați în considerare sistemul „pay as you drive” (plătiţi atât cât conduceţi)

Unele sisteme, cum ar fi AA Drivesafe, se pot potrivi special pentru maşina dumneavoastră, astfel încât asiguratorul știe cât de mult şi cât de des conduceţi maşina. Cu cât conduceţi mai puţin, mai ales în momente de risc (de exemplu, pe timp de noapte), cu atât plătiţi mai puţin asigurarea!

 

13. Nu vă parcaţi maşina pe stradă, ci într-un garaj

Acest lucru înseamnă că maşina dumneavoastră are mai puţine şanse de a fi furată, deci mai puţine riscuri de a fi asigurată.

 

14. O maşină mult mai sigură

Adăugarea unui dispozitiv de imobilizare, alarmă și de urmărire a maşinii dumneavoastră va reduce, de asemenea, riscul de a fi furată, și astfel va reduce şi costul asigurării.

 

15. Plătiţi o asigurare mai mică pentru maşina închiriată

Este preferabil să plătiţi pentru asigurarea suplimentară a maşinii (în caz de accident) decât să cumpăraţi accesorii suplimentare de la firma care închiriază maşina.

 

16. Asiguraţi mai multe maşini şi primiţi un discount

Unii asiguratori, cum ar fi Admiral şi Direct Line, vă oferă o reducere în cazul în care aceeași persoană asigură mai mult de o maşină.

 

17. Plata în avans

Asiguratorii vor percepe o taxă de 20%, în plus, dacă doriți să achitaţi asigurarea în rate lunare. Cel mai bine, plătiţi o singură dată.

 

18. 0% comision dacă plătiţi în avans

Plătiţi în avans pentru asigurare utilizând oferta de achiziții de lider de pe piaţă şi astfel nu vă va fi perceput niciun comision.

 

19. Înscrieţi-vă la un curs de condus avansat

Având un certificat precum cel de Pass Plus ar putea conta foarte mult la plata asigurării. Costul acesteia ar scădea cu până la 30% din asigurarea auto.

 

20. Puteţi reduce asigurarea

Dacă sunteţi şoferul unei maşini foarte vechi care se află pe ultima sa sută de metri, mai degrabă optaţi pentru third party cover (asigurarea terţă) decât pentru o asigurare completă.

 

21. Declaraţi orice revendicare

Dacă nu aţi cerut despăgubiri timp de un an de zile, atunci puteţi câştiga un bonus (no-claim) care vă va ajuta ca preţul asigurării să scadă considerabil.

 

22. Evitaţi modificările maşinii

Adăugarea de spoilere, jante din aliaj sau stimularea dimensiunii motorului poate cântări mult la asigurare. Deci ar fi bine să le evitaţi.

 

23. Evaluaţi-vă cu precizie valoarea maşinii

Când primiţi oferte de la firmele de asigurări auto, aveţi grijă să nu vă supraestimaţi valoarea maşinii, pentru că puteţi sfârşi prin a plăti pe parcurs mai mulţi bani pe asigurare.

 

24. Asiguraţi-vă maşina online

De obicei plătiţi mai puţin dacă vă asiguraţi maşina online, decât dacă o faceţi la telefon.

 

25. Impuneţi-vă o limită de kilometri

Puteţi plăti o sumă mai mică la asigurare, dacă vă impuneţi o limită de kilometri pe care nu trebuie să o depăşiţi.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!