CFR negociază datoriile

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 29 mai 2015

cfr clujConducerea CFR Cluj le va propune jucătorilor faţă de care are datorii să fie încadraţi la categoria creditori salariaţi în procesul de insolvenţă şi să le achite 60% din sumele restante, a declarat preşedintele AFAN, Emilian Hulubei.

El a mai spus că jucătorii reprezentaţi de sindicat nu sunt neapărat afectaţi de decizia TAS prin care gruparea ardeleană a primit înapoi cele 24 de puncte cu care fusese penalizată.

 „Nu ştiu cum de s-a dat o astfel de decizie. Degeaba avem regulamente, dacă se iau astfel de decizii. Asta e, din păcate. Pe fotbaliştii pe care noi îi apărăm nu îi afectează neapărat. Dacă s-ar fi păstrat decizia cu depunctarea, ceea ce ar fi fost corect în opinia mea, ar fi existat posibilitatea ca CFR-ul să se desfiinţeze şi ei nu-şi mai luau banii. Acum, în această situaţie, vor fi prinşi în planul de reorganizare şi există posibilitatea să îşi primească banii. Azi, reprezentantul CFR-ului a spus că vor fi încadraţi la categoria salariaţi, că vor negocia cu ei şi le vor da 60% din datorii. Asta dacă vor fi de acord jucătorii. Dacă nu, aşteptăm rezultatul contestaţiei la încadrarea lor la categoria chirografari şi dacă tribunalul decide încadrarea la salariaţi, aşa cum s-a mai întâmplat până acum, vedem cât vor primi prin planul de reorganizare”, a declarat Hulubei.

Oficialul AFAN s-a declarat dezamăgit de decizia TAS şi a propus înfiinţarea unui tribunal de arbitraj în România: „Sunt atât de multe decizii controversate de la TAS în ultimul timp că nu mai ştim care e rostul acestui tribunal. Şi de ce nu facem un tribunal sportiv intern, prin Ministerul Tineretului şi Sportului? Nu e posibil să te judeci pe o speţă care este evidentă. Suntem un pic frustraţi pentru că e vorba de munca noastră şi se năruie totul. Muncim şi câteodată vezi că o faci degeaba. Acum, putem să ne gândim că tot răul spre bine, că măcar nu se desfiinţează şi jucătorii recuperează din bani, dar în perspectiva altor litigii, e o decizie care va atârna foarte greu”, a mai anunțat el.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!