29 de ani din 1986

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 8 mai 2015

580 steaua

Foștii jucători ai Stelei vor sărbători joi, la Cheile Grădiștei, împlinirea a 29 de ani de la cucerirea Cupei Campionilor Europeni și vor organiza patru meciuri cu scopul strângerii de fonduri pentru ajutorarea fiicei lui Iosif Rotariu, Kasandra.

Helmuth Duckadam a declarat că partidele demonstrative vor avea loc într-o sală cu 1.500 de locuri situată la Cheile Grădiștei.

„E un eveniment în cadrul căruia sărbătorim și 29 de ani de la cucerirea Cupei Campionilor Europeni de la Sevilla, dar e un eveniment mai amplu. Se numește «Fotbalul, alături de Kasandra Rotariu» și vrem să strângem fonduri pentru ajutorarea fiicei lui Iosif Rotariu, să o ajutăm. Evenimentul va avea loc la Cheile Grădiștei, Fundata, unde de patru ani organizăm această reuniune, cu ajutorul domnului Ovidiu Gârbacea. Vor fi patru meciuri, două miercuri și joi alte două, care se vor disputa într-o sală polivalentă, nou-nouță. Am încercat să facem reclamă în zona Branului, am luat legătura cu oficialități din zonă, cu primari, pentru a mediatiza evenimentul. Intrarea este liberă, dar va exista o urnă unde doritorii pot dona orice sumă pentru Kasandra Rotariu. Am mai reușit să strângem o sumă de 8.000 de lei și de la sponsori”, a spus el.

La eveniment vor participa membrii echipei Steaua din 1986, ai generației lui Rotariu, dar și alți foști fotbaliști.

„Vor veni toți componenții generației Steaua ’86, mai puțin cei care sunt plecați în străinătate și au meciuri de campionat, cum e Pițurcă sau Boloni, și Lăcătuș, care e în Spania. Din generația lui Iosif Rotariu am înțeles că vine Bogdan Stelea, cred că vine și Gică Hagi, dacă va putea, Daniel Prodan, Jean Vlădoiu, și Ilie Balaci, Ovidiu Sabău. Vom fi peste 150 de persoane, vine și naționala jurnaliștilor, o echipă de la Cheile Grădiștei, suporteri ai Stelei, o echipă de old-boys. Vom fi o trupă numeroasă. Important este că ne întâlnim. Meciul va fi transmis pe Sport.ro”, a completat el.

Steaua a câștigat la Sevilla, în data de 7 mai 1986, Cupa Campionilor Europeni, după ce a învins în finală cu scorul de 2-0, în urma executării loviturilor de departajare, pe FC Barcelona. Helmuth Duckadam a apărat toate cele patru lovituri executate de spanioli, iar pentru Steaua au marcat Lăcătuș și Balint, Majearu și Boloni ratând. Performanța reușită de Duckadam pe stadionul Sanchez Pizjuan este înscrisă în Cartea Recordurilor.

Kassandra suferă de osteomielită, boală care afectează sistemul osos, și a fost adoptată de soții Rotariu după ce ea a fost maltratată de către bunica sa. Mama ei a abandonat-o, devenind o povară pentru bunica în grija căreia a rămas. Femeia a chinuit-o, a bătut-o până i-a rupt oasele, a ars-o cu țigara și aproape a lăsat-o să moară de foame. Ea a suferit peste 37 de intervenții chirurgicale.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!