£3.000 pe lună la un internship la Facebook Londra

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Muncă pe data 16 ianuarie 2016

uk-londra-angajati-facebook-la-munca

E simplu! Cine dă din coate, are şanse ridicate de reuşită. Dacă ai şi un CV strălucit, cu atât mai bine. Aşa este şi povestea unui tânăr masterand din România care a scos din nimic un internship la Facebook, sucursala din Londra, după cum relatează digi24.ro.

Românilor li s-a dus vestea că sunt buni la IT. Şi de acest lucru a profitat şi George Mărcuş care, într-un reportaj Digi24, declară că la recomandarea unui prieten a aplicat pentru un internship la Facebook. Tânărul de 23 de ani, masterand în anul al II-lea la Facultatea de Matematică-Informatică din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, a fost intervievat prin skype în câteva rânduri de către reprezentanţii Facebook şi a fost acceptat.

Internship-ul la Facebook Londra a fost pe o perioadă de trei luni. În plus, a fost plătit pe lună cu £3.000, în condiţiile în care transportul până la Londra, cazarea şi chiar şi mesele i-au fost asigurate de companie. Până şi cheltuiala cu ieşirile la pub alături de colegii de la Facebook erau acoperite de către compania americană, mai spune Mărcuş. Însă, chiar dacă avantajele materiale sunt de apreciat, experienţa dobândită este probabil mai importantă.

Cazul lui George Mărcuş, prezentat de digi24.ro, nu este singular. Compania Facebook are în echipă destui angajaţi români cu normă întreagă şi, după cum mărturisesc reprezentanţii universităţii timişorene, mai mulţi absolvenţi de informatică ai instituţiei sunt angajaţi sau au făcut stagii de practică la Microsoft, Google, IBM sau Nokia.

Nu se obţine uşor ceea ce a realizat Mărcuş, ci „contează foarte mult lucrul individual”, spune decanul Facultăţii de Matematică-Informatică din cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ. Cu siguranţă, internship-ul la Facebook Londra adăugat pe CV-ul tânărului de 23 de ani l-ar putea propulsa pe acesta către o carieră strălucită.

Autor articol: Cristian Enache
Etichete: , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!