3-1 cu Filipine, la amatori

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 3 martie 2014

524 fc playerReprezentativa de amatori a României a jucat în weekend seara cu Filipine. Meciul s-a desfăşurat în Manila, pe stadionul din Cuenca Park.

A fost un meci extrem de disputat, în care gazdele au reuşit să deschidă scorul şi să conducă la pauză. Repriza a doua a fost la discreţia României, care a marcat de trei ori, prin Mihnea în minutele 63 și 74 şi Bratu în min. 68.

A fost primul meci pe care o echipă din România l-a susţinut în Filipine. Echipa noastră este formată din jucători amatori care evoluează în cluburi private sub licenţa FC Player.

Selecţionata de amatori României se află la al cincilea meci internaţional după cele disputate cu reprezentativele Canadei (7-3 la Toronto), Cubei (5-4 la Havana) şi Braziliei (2-3 la Rio). Cel de-al cincilea meci a fost disputat cu echipa România Internaţional care evoluează în campionatul de amatori al Canadei, formată în întregime din jucători români din diasporă, meci încheiat cu 3-1 pentru românii de acasă.

FC Player reprezintă o licenţă pentru competiţii de fotbal de amatori. Primul club FC Player s-a înfiinţat la data de 3 mai 2003 şi a desfăşurat până în prezent peste 700 de etape. În urma mediatizării acestui tip de organizare fotbalistică, există un număr de patru cluburi în Bucureşti (OBM.ro, Club.minifotbal, Enjoy, CF aristocrat), precum şi altele în afara graniţelor ţării noastre.

Membrii cluburilor FC Player sunt sportivi amatori care practică fotbalul din plăcere, dar în mod profesionist. Sistemul de organizare se bazează pe meciuri săptămânale între echipe formate din membrii clubului. Clasamentul se ţine individual, numărându-se victoriile pe care fiecare fotbalist le acumulează în decursul unui an. La sfârşitul anului competiţional, fotbalistul care a acumulat cele mai multe victorii este desemnat campion. Toate meciurile, echipele, rezultatele, marcatorii, cartonaşele galbene/roşii, fotografii, deciziile comisiilor sunt prezentate pe site-ul www.fcplayer.com.


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!