30-31 august 2009: Carnavalul Notting Hill preia controlul in West London

Articol publicat in sectiunea Evenimente britanice pe data 18 august 2009

Strazile din West London vor prinde viata in fiecare weekend, pe masura ce Londra va sarbatori cel mai mare festival european – Notting Hill Carnival.

Cu o tema provenita din Caraibe, care va invalui Londra in acorduri Calypso si mancaruri exotice, Notting Hill Carnaval devine o petrecere imensa la care este invitata toata lumea!

Duminica va fi, oficial, ziua celor mici, in care se vor desfasura parade pe distante mici si atmosfera va fi una familiala, in timp ce principala zi a carnavalului va fi cea de luni.

 

Traseul carnavalului Notting Hill prin Londra

Ruta obisnuita a carnavalului acopera un cerc de trei mile in West London, incluzand Westbourne Grove, Ladbroke Grove si Kensal Road.

Transportul public londonez va fi cel mai bun mijloc de a calatori catre carnaval, dar alocati-va ceva mai mult timp pentru a ajunge acolo, caci un numar de statii de metrou vor fi inchise.

 

Evenimente pre-carnaval

Dar carnavalul va va oferi ceva mai mult decat parada Bank Holiday.

Astfel, in iulie se desfasoara o serie de evenimente, celebrand cele cinci discipline ale carnavalului: sonoritatile Calypso, sistemele de sunet statice si mobile, si mastile.

Unele dintre cele mai importante activitati pre-carnaval sunt:

Grand Carnival Costume Flash – O privire de ansamblu asupra costumelor carnavalului Notting Hill, care include concursuri si spectacole. (AlexandraPalace, pe 22 august, ziua adultilor, si 23 august, ziua copiilor.)

Calypso Monarch Finals – Este punctul culminant al unei luni de muzica si dans traditional Calypso, incluzand incoronarea UK Calypso Monarch (regele Calypso) pentru 2009. (The Tabernacle – Powis Square, Notting Hill, London, W11 2Aym 020 7565 7890, pe 27 august, intre 19.00-23.00.)

National Panorama Championship – Zece din cele mai bune trupe de tobosari din Marea Britanie, fiecare compusa din 40-75 muzicieni, se vor intrece pentru titlul de National Champions of Steel. (In apropiere de Speaker’s Corner, Hyde Park, pe 29 august, intre 16.00-21.00.)


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!