30 de ani la pat datorită unui diagnostic greşit

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 22 mai 2015

Jean Sharon AbbottJean Sharon Abbott, din Minnesota, spune că, în ciuda influenţei bolii asupra vieţii sale, nu are resentimente pentru medicul care i-a pus diagnosticul crunt, atunci când avea doar 4 ani.

După aproape 30 de ani de dureri, spasme ale muşchilor şi timp petrecut aproape imobilizată la pat, fără a mai pune la socoteală numeroasele intervenţii chirurgicale, ea a aflat, la 33 de ani, că nu are decât o boală rară, dar care poate fi tratată, o afecţiune a muşchilor. 

„Nu am avut niciodată gânduri negative referitoare la situaţia în care sunt”, povesteşte femeia, acum în vârstă de 38 de ani, pentru Daily Mail, precizând că cel mai bun neurolog din SUA i-a pus diagnosticul greşit şi că acesta a fost susţinut de o altă părere a unui medic.

Diagnosticul greşit a fost descoperit atunci când lui Jean i-a fost implantată o pompiţă pentru a distribui medicamentul pentru tetrapareză spastică şi ea a ajuns de urgenţă la spital, pentru că primise o concentraţie prea mare. Noul neurolog al femeii a descoperit că suferă de o afecţiune rară a muşchilor şi i-a prescris un medicament care să îi reducă simptomele.

După o viaţă petrecută cu un diagnostic greşit, tinerei i-a fost teamă să spere că va putea duce o viaţă normală. Cu toate acestea, acum ea este mama a trei copii şi primul lucru pe care l-a făcut după vindecare a fost să meargă, alături de soţul său, la locul în care şi-au petrecut luna de miere, mergând pe jos aproximativ 10 km.

Jean Sharon Abbott spune că nu regretă nimic din ce s-a întâmplat în viaţa sa, explicând că dacă nu ar fi avut un diagnostic greşit, nu ar fi mers la universitatea unde şi-a întâlnit soţul.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!