350.000 de imigranți „ratați” de Biroul Național de Statistică

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 12 aprilie 2014

În momentul în care a prezentat ciferele migrației nete în ultimii zece ani, Biroul Național de Statistică a anunțat că a ratat un număr estimat la 350.000 de persoane. Totul se pare că s-a întâmplat din cauza unor greșeli într-un studiu cheie.

Reprezentanții ONS spun că nu au reușit să numere un număr estimat la 350.000 de imigranți din Europa de est sosiți în Marea Britanie între anii 2001 și 2011. Totodată, oficialii au arătat că nu au prelevat probe suficiente într-un sondaj crucial făcut în aeroporturi, care este folosit pentru estimarea migrației nete, care înseamnă diferența dintre numărul de persoane care vin și cel al celor care emigrează din Marea Britanie, mai scriu jurnaliștii de la The Telegraph.

————————————–

Știam de ceva timp că migrația netă trebuie să fi fost mult mai mare în perioada 2001-2011 decât au sugerat estimările oficiale. Acest raport oferă dovezi importante cu privire la necesitatea unor mai bune date cu privire la migrație.”

Carlos Vargas Silva, cercetător principal la Observatorul Migrării de la Universitatea Oxford

————————————–

Și numărul copiilor care au migrat în Marea Britanie a fost subestimat din aceleași motive, se mai arată în cotidianul britanic. Abia în 2008 aeroporturile regionale au fost incluse în calculele celor de la ONS „prea târziu pentru a capta valul principal al migrației”, în urma extinderii UE din 2004.

————————————–

„Este o confirmare finală că migrația externă netă a muncitorilor se ridică la aproape patru milioane de europeni, ceea ce reprezintă două treimi din cea din afara UE. Se dovedește că vârful migrației nete a fost de aproape 275.000 de persoane pe an.

Sir Andrew Green, președintele organizației anti-imigrație MigrationWatch

————————————–

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!