Tecău și Mergea, în sferturi

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 12 februarie 2016

616 tecau mergeaPerechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 1, a reuşit calificarea în sferturile de finală ale probei de dublu a turneului ATP de la Rotterdam, Olanda.

Horia şi Jean au învins dublul Guillermo Garcia-Lopez/Viktor Troicki (Spania/Serbia), scor 6-3, 6-2, în 53 de minute de joc. Pe durata partidei, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer nu şi-a pierdut niciodată serviciul, a înregistrat patru aşi, iar procentajul mingilor câştigate cu primul serviciu a fost de 95%.

Dublul Tecău-Rojer va primi 90 de puncte ATP şi 12.700 de dolari pentru participarea în sferturi la Rotterdam. Perechea româno-olandeză a câştigat turneul din Olanda în 2015, iar în 2014 a ajuns în finala competiţiei.

În sferturile de finală, Tecău şi Rojer vor întalni învingătorii din partida Gilles Muller/Nenad Zimonjic – Thiemo De Bakker/Robin Haase.

Perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India), cap de serie numărul 4, a reuşit și ea calificarea în sferturile de finală ale probei de dublu a turneului ATP de la Rotterdam, Olanda.

Florin şi Rohan au învins dublul polonez Lukasz Kubot/ Marcin Matkowski, scor 6-7, 6-3, 10-7, în o oră şi 28 de minute de joc, potrivit site-ului ATP. Pe durata partidei, perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna şi-a pierdut o singură dată serviciul, a înregistrat 8 aşi, iar procentajul mingilor câştigate cu primul serviciu a fost de 75%.

Dublul Florin Mergea/Rohan Bopanna va primi 90 de puncte ATP şi 12.700 de dolari pentru participarea în sferturi la Rotterdam. Perechea româno-indiană participă pentru prima dată la turneul din Olanda.

În sferturile de finală, Mergea si Bopanna vor întalni dublul Nicolas Mahut/Vasek Pospisil (Franţa/Canada), care a disputat doar două partide în turneele de dublu ATP, până în prezent. Competiţia de la Rotterdam este dotată cu premii totale în valoare de 1.722.820 de dolari.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!