£5.000 amendă pentru fraudatorii beneficiilor sociale

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Bani, taxe şi beneficii, Diaspora pe data 6 februarie 2015

Amenzi de 5.000 de lire sterline pentru orice persoană care fraudează sistemul de beneficii sociale din Regatul Unit – aceasta este ultima propunere a guvernanților de la Londra pentru a-i descuraja  pe cei care profită de ajutoarele bănești oferite de statul britanic.

Măsura va fi pusă în aplicare doar dacă și parlamentarii din Westminster Palace vor fi de acord cu inițiativa executivului. Dezbaterile pe această temă au început în 29 ianuarie. Anterior, sancțiunile pentru fapte similare se ridicau doar la 2.000 de lire sterline, după cum informează Ministerul britanic al Muncii și Pensiilor (Department for Work and Pension – DWP), prin intermediul unui comunicat de presă.

Aplicarea amenzii nu îi va scuti pe fraudatori de celelalte măsuri reparatorii. Ei vor fi în continuare obligați să restituie integral sumele de bani primite de la stat și vor pierde dreptul de a mai beneficia de ajutoare sociale.

Legea mai prevede și pedeapsa cu închisoarea pentru cele mai severe cazuri de fraudă.

„Suma pierdută de statul britanic din cauza fraudelor din sistemul de beneficii sociale se ridică în prezent la 1,2 miliarde de lire sterline. Toți acești bani ar fi putut fi folosiți în alte scopuri, cum ar fi îmbunătățirea serviciilor publice sau reducerea cuantumului de taxe plătite de populație”, a declarat conservatorul Mark Harper, actualul ministru al muncii și pensiilor.

„Prea multe persoane ignoră avertismentele noastre și continuă să fure din sistemul de beneficii sociale. Ei vor trebui să plătească un preț mai mare pentru fraudele pe care le comit. Sper ca măsurile propuse de noi să fie susținute de parlamentarii din Camera Comunelor”, a spus în continuare Harper.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!