50.000 de români și bulgari mai mult

Articol publicat in sectiunea UK, despre români pe data 24 noiembrie 2014

Numărul românilor și bulgarilor care lucrează în Regatul Unit a crescut cu 50.000 după 1 ianuarie 2014, data ridicării restricțiilor care le-au fost impuse acestora timp de șapte ani, pe piața muncii din regat, informează The Guardian în ediția sa din 12 noiembrie.

Aproximativ 189.000 de români și bulgari trăiesc în prezent în Marea Britanie, cu 50.000 mai mult decât anul trecut, conform ultimelor date oficiale publicate de Oficiul Național de Statistică și citate în ediția The Guardian din 12 noiembrie.

Creșterea a apărut după 1 ianuarie, data liberalizării pieței muncii în întreaga UE pentru cetățenii din România și Bulgaria. Totuși, cifra include numeroși români și bulgari care trăiesc de mai mult timp în regat, dar și-au oficializat prezența în Marea Britanie în cursul acestui an, precizează The Guardian.

Statisticile ONS remarcă, de asemenea, prima scădere înregistrată în ultimul an la nivelul cifrei totale a cetățenilor proveniți din cele 27 state UE care lucrează în Regatul Unit, subliniază același articol din The Telegraph.

Peste 1,8 milioane de cetățeni UE munceau în Regatul Unit la finele lunii septembrie a acestui an. Numărul acestora este mai mic decât cel raportat în iunie, când 1.847.000 de europeni se aflau în Marea Britanie. Cifra o depășește, însă, cu 11% pe cea comunicată de ONS în septembrie 2013, când cetățenii UE erau mai puțini pe tărâm britanic cu 181.000.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!