50 de spargeri în Scoția, date de bande de români

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 8 noiembrie 2015

uk_talharii-van-scotia-highlands

Val de spargeri în Scoția! Peste 50 de spargeri de locuințe și sedii de firme au fost raportate în ultima lună în Highlands. Se pare că țintele au fost planificate și cercetate în prealabil de spărgători, spun polițiștii care anchetează cazul.

Inspectorul șef al Poliției Scotland’s Highland and Islands, Julian Innes, este unul dintre polițiștii cu experiență și spune că în spatele valului de infracțiuni ce au avut loc recent în Fort William și Nairn s-ar afla bandele de români din Glasgow.

În ultimele zile s-au înregistrat opt spargeri în Ullapool, Glenelg, Glenmoriston și Gairloch, scrie myinforms.com. Au fost furate scule electrice și furgonete din curtea unor societăți și o rulotă. Cele mai multe spargeri sunt date în timpul nopții. Innes a declarat că totul a început în urmă cu o lună în Fort Williams.

El a mai spus că spargerile sunt planificate, iar infractorii profită că drumurile pe timp de noapte sunt mai liniștite decât în alte zone. „Unul dintre grupurile de infractori este din Glasgow și este format din români”, a acuzat polițistul.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!