500 de angajaţi pleacă de la Ford Craiova

Articol publicat in sectiunea Social pe data 13 martie 2015

Aproape 500 de persoane din cei 3.200 de angajaţi ai uzinei Ford din Craiova vor părăsi fabrica în baza unui program de încetare voluntară a relaţiilor de muncă. Respectivul program viza 680 de salariaţi. În plus, constructorul auto a decis să aibă un orar de lucru redus, astfel că vor fi evitate concedierile. Programul de încetare voluntară a relaţiilor de muncă a fost anunțat de Ford în noiembrie 2014, împreună cu un program de concediere pe motive economice, relatează Mediafax.

Măsura a avut ca scop asigurarea competitivităţii uzinei din Craiova şi pentru controlul asupra costurilor operaţionale. Programul redus de muncă va putea fi pus în practică după înregistrarea oficială a acestuia. Pe parcursul acestui program de muncă redus, angajaţii vor fi remuneraţi conform prevederilor Contractului Colectiv de Muncă şi ale legislaţiei în vigoare.

Grupul american produce la Craiova modelul B-Max şi motoare pe benzină EcoBoost. Asamblarea B-Max a fost lansată la jumătatea anului 2012, modelul fiind produs exclusiv la fabrica din Craiova şi comercializat doar pe piaţa europeană. Producţia B-Max a fost oprită pentru aproximativ 40 de zile în primele nouă luni ale anul trecut, măsuri de sistare fiind luate şi ulterior, inclusiv la secţia de motoare.

În 2013, producţia de automobile a fabricii din Craiova a fost întreruptă pentru aproximativ 35 de zile, iar la motoare, asamblarea a fost sistată timp de şapte zile.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!