51 de suporteri au fost arestați

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 11 septembrie 2015

596 nationala51 de suporteri au fost arestați ca urmare a violențelor ce au avut loc după meciul Ungaria-România, contând pentru grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016, informează agenția MTI.

Potrivit reprezentanților maghiari, 38 de persoane (15 fani maghiari și 23 de polițiști) au fost rănite în timpul incidentelor din apropierea Groupama Arena.

Înaintea meciului și după meci, suporteri ce făceau parte dintr-un grup de 1.500-2.000 de fani au atacat în mod repetat forțele de ordine cu sticle, petarde, pietre, indicatoare rutiere și chiar coșuri de gunoi. Polițiștii au reacționat folosind gaze lacrimogene, tun de apă și câini pentru a restabili ordinea. Suporterii au aruncat către polițiști și cu indicatoare rutiere, coșuri de gunoi. 21 de mașini ale poliției și un tun de apă au fost distruse.

Au fost arestate 22 de persoane pentru violențe și 22 de fani au fost reținuți pentru tulburarea ordinii publice. MTI spune că, potrivit unei surse din cadrul poliției, printre cei arestați se află și patru români.

Joi seară și vineri au avut loc mai multe incidente înaintea meciului. Un polițist a fost rănit ușor și 18 persoane au fost puse sub acuzare, în urma incidentelor care au avut loc între grupuri de huligani și forțe de ordine. Dintre cele 18 persoane, 16 sunt acuzate de vandalism, iar două de agresarea unui polițist, a anunțat un purtător de cuvânt al poliției maghiare.

La această partidă au fost prezenți și circa 1.000 de suporteri români.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!