60 de imigranți au pătruns ilegal în România

Articol publicat in sectiunea Social pe data 22 ianuarie 2016

Șaizeci de migranți din Afganistan, Irak, Somalia, Maroc și Pakistan au fost prinși de polițiștii din Timiș când intrau ilegal în România din Serbia, pe jos, ei fiind audiați, transmite Mediafax.

Cei 60 de imigranți au intrat ilegal în România, din Serbia, în noaptea de 15 spre 16 ianuarie. Din primele informații reiese că toți imigranții sunt de sex masculin și au vârste cuprinse între 20 și 40 de ani.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliția de Frontieră, cei 60 de migranți intenționau să intre ilegal în România, pe jos, în apropierea punctului de frontieră de la Lunga, județul Timiș, în zona localității Comloșu Mare.

„În jurul orei 01.45, polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Lunga au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, un grup de persoane care se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre frontieră spre interiorul țării. Imediat, mai multe patrule de intervenție și supraveghere a frontierei au intervenit, grupul fiind interceptat în apropierea frontierei pe direcția localității Comloșu Mic”, se arată în comunicat.

Aceștia au intrat în țară fără familii și provin din țări precum Pakistan, Afganistan, Irak, Somalia sau Maroc. Cei 60 de imigranți au fost transportați cu două autocare la sediul poliției de frontieră din Jimbolia, spațiu ce permite procesarea persoanelor în siguranță.

Momentan toți refugiații sunt adăpostiți într-o clădire ce dispune de toate facilitățile și sunt păziți de jandarmi pentru a evita orice fel de incidente.

Autoritățile române discută în acest moment cu cele din Serbia pentru a se stabili traseul imigranților, iar dispozitivul de supraveghere la frontieră a fost întărit.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!