7 decembrie 2009 – 31 ianuarie 2010: Expoziţie de fotografie: „Emergent Light” de Roxana Tohaneanu-Shields @ Centrul Cultural Român / Fundaţia Raţiu

Articol publicat in sectiunea Cultură pe data 7 decembrie 2009

„Fotografiile din colecţia «Emergent Light» (Lumină neaşteptată) sunt o serie de lucrări în care lumina este şi subiectul principal al imaginilor, dar şi catalizatorul acestora. Încercarea de a capta frumuseţea şi fluiditatea luminii se realizează prin intermediul tehnicii de fotografiere tradiţională (manipularea sau modificarea nu sunt permise), precum şi prin intermediul unghiurilor special alese (de cele mai multe ori prim-planuri). Ceea ce a înregistrat camera mea este un fragment al realităţii de moment – spargerea luminii pe suprafeţele diferite ale unor obiecte casnice extrem de banale. Aceste imagini au însă o calitate picturală aparte care trădează interesul meu pentru culoare, textură şi abstract”, spune Roxana Tohăneanu-Shields.

Roxana este un artist născut în România, care trăieşte şi lucrează în Marea Britanie. A absolvit Facultatea de Filosofie din cadrul Universităţii Bucureşti, urmând cursuri suplimentare de artă şi filosofie la Universitatea Reading, acolo unde pregăteşte o cercetare pentru un doctorat în estetică. A expus într-o serie de galerii şi muzee, cum ar fi Muzeul de Artă din Constanţa, Muzeul de Artă din Braşov, Gallery4allarts din Bienela Independentă de la Liverpoop (2008), Other Gallery în Londra, Pavilionul Ecologiei din Mile End (Ecology Pavilion) şi Galeria The Stroud House. Munca Roxanei se desfăşoară într-o multitudine de medii conexe, dar principalul său interes este fotografia.

Când: luni –  vineri, între orele 12:00-18:00. Intrarea: liberă.

Unde: Manchester Square, 18 Fitzhardinge Street, London W1H 6EQ

T: +44 (0) 20 7486 0295, F: +44 (0) 20 7486 0307, E: mail@romanianculturalcentre.org.uk


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!