90 % dintre femei se machiază greşit

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 11 septembrie 2015

make-up_gresitMotivul pentru care 90% dintre femei nu se machiază cum trebuie este tehnica destul de complexă creată în ultimii 100 de ani de către profesionişti. Sfaturile din reviste sunt, de cele mai multe ori, nepotrivite tuturor femeilor. Metoda corectă de aplicare a unui machiaj implică reguli pe care să le urmezi şi un ghid al tuturor variabilelor ce alcătuiesc machiajul.

Trebuie să ţii cont de culoarea fardului folosit, dar şi de anotimp şi ţinută. Dacă nu vrei să pari ca un clovn, trebuie să te machezi discret. Fardul de pleoape şi de obraz, precum şi tuşul de ochi şi rujul în exces demonstrează că nu cunoşti regulile elementare ale unui machiaj corect.

Iată câteva sfaturi în domeniu:

– Dacă aveţi ochi căprui nu folosiţi niciodată fard albastru deoarece nuanţele de maro şi albastru reprezintă culori clasice şi nu se asortează, nu sunt nici pe departe apropiate în spectrul de nuanţe şi nu creează un echilibru pentru ochi, ele pot fi folosite doar în amestec cu alte nuanţe. Pentru un design propice al ochiului, nu trebuie niciodată să fie folosite împreună. Dacă ai ochii verzi, rozul, deşi poate te gândeşti că nu ar fi bun, îţi scoate în evidenţă forma şi culoarea ochiului;

– Dacă folosiţi ruj roşu şi nu ţineţi cont de anotimp, veţi ieşi în pierdere. De asemenea, trebuie să-l asortaţi cu nuanţa tenului şi cu tonalitatea cromatică, pe lângă faptul că nuanţa de roşu are conotaţii sexuale şi nu se poartă dimineaţa, primăvara şi vara. Dacă tenul are nuanţe roşcate, contrastul va fi destul de puternic. În cazul în care aveţi 14 ani şi vreţi să arătaţi mai mature, e suficient să folosiţi un ruj de un roşu strălucitor şi veţi părea cu 5 ani mai mature. Un roşu închis vă va îmbătrâni şi mai mult.

– Bazele de machiaj excesiv de hidratante trebuie folosite cu foarte mare atenţie deoarece astupă porii şi constituie un paradox, în sensul că permit impurităţilor din mediul înconjurator să străbată suprafaţa protectoare a pielii voastre. Dacă folosiţi asemenea produse, asiguraţi-vă de o curăţare adecvată a pielii înainte de aplicarea lor şi folosiţi doar produse care vă acoperă tenul în mod echilibrat şi care duc la crearea unui ecran protector. Noile creme folosite ca bază de machiaj sunt pe bază de apă şi sunt cele mai indicate.

Sfaturi pentru ruj: dacă rujul nu are protecţie UV, aplicaţi ceva de gen înainte de a-l folosi. Tot ceea ce străluceşte usucă, iar buzele vor crăpa.

Sfaturi pentru fardul de obraz: de fardul respectiv se abuzează cel mai mult, iar scopul este să nu arătaţi ca nişte clovni, ci să aveţi un aspect natural. Fardul de obraz are un singur loc de aplicare pe faţă şi acesta este pe suprafaţa bombată a obrazului. Este bine să aveţi o pensulă potrivită şi să alegeţi nuanţa ce se potriveşte tenului vostru. Dacă nuanţa nu este cea corectă, vă veţi adăuga câţiva ani şi, în plus, veţi distruge tot machiajul deja aplicat, deoarece va sări în ochi doar nepotrivirea respectivă. Dacă sunteţi sfătuite să folosiţi nuanţe închise sau de un roşu profund, faceţi acest lucru iarna, nu în celelalte anotimpuri.

Ştiaţi că foarte multe femei au mult păr pe faţă, acesta este însă blond sau în orice caz, foarte deschis la culoare. El reţine foarte mult fard, iată de ce este important ca întotdeauna să-l aplicaţi după ce aţi scuturat excesul de pe pensulă. Aplicaţi-l pe obraz şi terminaţi mereu cu o pudră translucidă pe întreaga faţă, terminând cu partea centrală a feţei, care reprezintă de fapt punctul vostru forte. Dacă însă urmaţi alte sfaturi şi vă pudraţi fruntea, nasul, bărbia sau alte locuri, înseamnă că aţi realizat un machiaj greşit.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!