A făcut propagandă nazistă într-un cartier populat de evrei ultra-ortodocși

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 13 iunie 2015

Un român  a salutat nazist și a început să strige „Heil Hitler!” tocmai în cartierul Stamford Hill, unde locuiește o numeroasă comunitate evreiască din Londra, potrivit Radio France International.

Pe 31 mai, românul în stare de ebrietate a fost luat la întrebări de un voluntar al unei patrule Shomrim, o organizație a evreilor ortodocși care asigură ordinea și liniștea publică în Stamford Hill. Ca răspuns, acesta a făcut salutul nazist cu mâna întinsă și a strigat „Heil Hitler!”, apoi a continuat să fie agresiv, se arată pe pagina RFI.

După chemarea poliției, românul a fost arestat și trimis în judecată în stare de arest. Voluntarul de la Shomrim a spus polițiștilor că a fost șocat de un asemenea comportament cu care nu s-a mai confruntat niciodată, că s-a simțit insultat dată fiind religia sa și că s-a temut că va fi chiar atacat. Românul a fost adus în fața judecătorului pe 1 iunie. Avocatul lui a spus, în fața curții, că românul era foarte beat și că nu-și aduce aminte ce s-a întâmplat, deși admite că a comis infracțiunea de care e acuzat.

El a adăugat că românul care lucrează în construcții susține că nu e rasist și că nu are legături cu grupări neo-naziste. A fost amendat penal cu 100 de lire sterline, sumă considerată achitată prin faptul că inculpatul a petrecut două nopți în arestul poliției. El a mai fost obligat să plătească în termen de două săptămâni alte 100 de lire sterline drept compensație voluntarului organizației Shomrim și alte 255 de lire sterline cheltuieli de judecată.

Atacurile antisemite au cunoscut o recrudescență în Marea Britanie în ultimii ani, atingând un nivel record în 2014, de peste 1.100, potrivit Institute for Jewish Policy Research.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!