A furat 22 de telefoane mobile

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 15 martie 2015

Un român a fost condamnat la nouă luni de închisoare după ce a recunoscut că a reușit să fure 22 de telefoane mobile la doar câteva zile după ce a ajuns în Marea Britanie. Faptele s-au consumat la sfârșitul lunii noiembrie anul trecut.

Ionuț Tudorache, în vârstă de 25 de ani, a fost depistat ca făcând parte dintr-un grup de hoți de aceeași naționalitate care furau telefoanele mobile ale spectatorilor ce luau parte la un concert al trupei de rock alternativ Kasabian. Aparatele electronice au fost sustrase la un concert care se desfășura la Bornemouth International Centre din Dorset (sudul Angliei), în timp ce victimele dansau în ritmul muzicii. Românul a fost prins de cei care asigurau paza și securitatea în timpul concertului. Aceștia l-au oprit și percheziționat. Tudorache purta colanți strânși pe picior sub pantaloni, tocmai pentru a putea introduce telefoanele sub îmbrăcăminte fără ca acestea să poată fi observate.

Ionuț T., care este de profesie inginer electromecanic, a fost imediat predat poliției. Ancheta care a urmat a scos la iveală că acesta procedase în mod similar și la un alt concert susținut în aceeași sală. Tânărul ajunsese în Regatul Unit cu doar câteva zile înainte de a ajunge în arest, au mai stabilit investigatorii.

Tudorache a încercat să le spună polițiștilor că nu a știut ce se întâmplă până când alți membri ai grupului de infractori, cu care se împrietenise, au început să îi „depoziteze” sub pantaloni telefoanele furate. „Clientul meu nu este cel care a furat telefoanele. El a venit în Londra pentru că dorea să își schimbe viața. A stat în capitala Marii Britanii câteva zile, fără să cunoască pe nimeni în metropolă. Apoi el s-a cunoscut cu alți doi români și a plecat cu ei spre Bournemouth. Aceștia i-au spus să poarte colanți strâmți sub pantaloni pentru că este foarte frig în localitatea de pe coasta de sud a Angliei”, a susținut apărătorul românului în timpul procesului juridic intentat împotriva sa.

Completul de judecată a decis trimiterea în închisoare a lui Ionuț Tudorache pentru următoarele nouă luni. El va executa pedeapsa în Marea Britanie, neputând fi trimis în România din cauza reglementările foarte stricte privind deportarea infractorilor.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!