A mestecat gumă 7 ore timp de 5 ani. Ce riscă acum femeie?

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 7 august 2015

 

guma de mestecatClaire Embleton, o mămică din Liverpool, recunoaşte că mesteca gumă chiar şi 7 ore zilnic. Din cauza acestui obicei, medicii trebuie să-i înlocuiască acum cu plăcuţe metalice articulaţiile maxilarului, care au fost distruse de mestecatul în exces.

Femeia credea că este foarte bine să mestece gumă fără zahăr şi făcea acest lucru de fiecare dată când mânca sau bea ceva, ca să prevină apariţia cariilor, scrie Daily Mail. Timp de 5 ani, ea a mestecat aproape 7 ore pe zi gumă, iar în urmă cu 2 ani a început să audă un zgomot ciudat în maxilar, când mânca. După un an, Claire nu a mai putut să deschidă gura, maxilarul ei blocându-se pur şi simplu.

De atunci, ea n-a mai putut să deschidă gura normal. Avea dureri foarte mari şi nu mai putea vorbi sau mânca, aşa că s-a dus de urgenţă la medic. Doctorul i-a explicat că problema a apărut din cauza mestecatului în exces, care a uzat muşchii maxilarului. Sigura soluţie, pentru ca ea să poată avea din nou o viaţă normală, este operaţia pentru înlocuirea articulaţiilor care permit deschiderea gurii.

Operaţia este dificilă, iar Claire va rămâne cu cicatrice pe gât şi pe obraz, lângă urechi. Femeia spune că ar trebui să scrie un avertisment pe toate pachetele de gumă, prin care oamenii să fie informaţi cât timp este recomandat să mestece gumă, pentru a prevenit alte cazuri de acest fel.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!