A obţinut în instanţă suspendarea plăţii ratelor

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 3 aprilie 2015

franci elvetieni_1Un bărbat care are un credit în franci elveţieni a obţinut suspendarea plăţii ratelor până la soluţionarea procesului în care reclamă clauzele abuzive ale băncii, la Tribunalul Bucureşti, printr-o ordonanţă preşedinţială. Avocatul său a spus că este o premieră care va putea crea un precedent.

Bărbatul, din Bucureşti, a contractat creditul în anul 2008, el împrumutând de la bancă aproximativ 80.000 de franci elveţieni, a explicat, pentru Mediafax, avocatul acestuia, Marius Coltuc.

În ultima perioadă, ca un efect al creşterii francului elveţian, bărbatul avea de plătit, lunar, în jur de 3.000 de lei, rata fiind astfel cu mult mai mare faţă de momentul la care a încheiat contractul.

În această situaţie, el a dat în judecată banca şi a reclamat clauzele abuzive, cerând restituirea banilor pe care i-a dat în plus. Procesul acestuia se află pe rolul Tribunalului Bucureşti.

În paralel, bărbatul a cerut instanţei, respectiv Tribunalului Bucureşti, într-o acţiune separată, prin ordonanţă preşedinţială, suspendarea plăţii ratelor bancare până la soluţionarea primului proces.

În urma analizării probelor, Tribunalul Bucureşti a admis cererea de ordonanţă preşedinţială.

Decizia nu este definitivă, însă este executorie, motiv pentru care bărbatul nu va mai plăti ratele până când nu va exista o decizie în dosarul de fond.

„Aceasta este o noutate absolută, care va putea crea un precedent”, a precizat avocatul.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!