A pierdut concediul medical din cauza unor poze pe Facebook

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 7 decembrie 2009

Woman-on-beach-with-laptop

O tânără din Canada şi-a pierdut alocaţia de concediu medical, acordat pentru o depresie nervoasă, după ce o compania de asigurări a descoperit, pe Facebook, imagini în care femeia părea să se distreze de minune şi a tras concluzia că ea nu mai era bolnavă.

Nathalie Blanchard a lucrat pentru o firmă multinaţională de calculatoare până când stresul i-a ruinat sănătatea. După atacuri de panică şi o depresie majoră, medicii au trecut-o în concediu medical de lungă durată. Potrivit legii canadiene, concediul era plătit de compania de asigurări a firmei. De curând, însă, plăţile au încetat iar când Nathalie a cerut lămuriri, răspunsul agentei de asigurări a lăsat-o fără grai.

Imaginile o arătau pe Nathalie la o petrecere de ziua ei, pe o plajă şi chiar într-un bar cu stripperi. Femeia a explicat că micile distracţii nu erau un semn de însănătoşire ci, dimpotrivă, erau recomandate de medic, ca o parte a tratamentului. Societatea de asigurări nu a acceptat explicaţia, iar Nathalie a recurs la un avocat, care, însă, nu prea ştie cum s-o ajute. Compania de asigurări nu a dorit să comenteze afacerea şi a subliniat doar că nu s-a bazat doar pe Facebook când i-a suspendat femeii plata concediului medical.


Etichete: ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!