Accident cu autocar românesc în Germania

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 8 mai 2015

Germania_romani_accident autocar

Un autocar al unei firme de transport înregistrate în România, având la bord 11 pasageri, între care doi cetățeni români și nouă ai Republicii Moldova, s-a răsturnat duminică în afara carosabilului pe o șosea din Germania. Cei doi cetățeni români au leziuni superficiale, trei dintre ceilalți pasageri fiind în stare gravă, potrivit Mediafax.

Ministerul de Externe a transmis, duminică, o informare de presă referitoare la accidentul de circulație survenit în cursul dimineții aceleiași zile pe o șosea din apropierea localității Reuth din sudul Germaniei, unde un autocar cu 11 pasageri la bord s-a răsturnat în afara carosabilului.

MAE menționează că, potrivit primelor informații obținute de către Consulatul General al României la München de la poliția germană, doar doi dintre pasageri sunt cetățeni români, restul fiind cetățeni ai Republicii Moldova. Identitatea pasagerilor a fost stabilită de poliția germană pe baza documentelor de călătorie aflate în posesia acestora.

„Cei doi cetățeni români au suferit leziuni superficiale și au fost internați într-o clinică din Nürenberg. Toți ceilalți nouă pasageri au fost răniți în accident și au fost internați în spitale din apropiere, trei dintre aceștia în stare gravă”, precizează sursa citată.

Conform MAE, autocarul implicat aparținea unei firme de transport înregistrate în România. Conform constatărilor poliției locale, accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive cu care autocarul a intrat într-o curbă, carosabilul fiind umed. „Oficiul consular român de la München menține legătura cu autoritățile germane și este pregătit să asigure asistență consulară, în limitele competențelor legale”, se mai arată în comunicat.


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!