Accident grav, provocat de un român în Franța

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 12 noiembrie 2015

Cel puțin o persoană a murit, iar alte opt sunt rănite după ce un camion condus de un șofer român a lovit, recent, alte 14 vehicule la ieșirea de pe o autostradă din sudul Franței, informează presa franceză, citată de Mediafax.

Un camion platformă care transporta autoturisme nu a putut frâna și a lovit alte vehicule oprite la o stație de taxare situată pe Autostrada A8, la periferia orașului Nisa (în sud-estul Franței).

Potrivit concluziilor preliminare ale autorităților franceze, camionul înmatriculat în România ar fi avut probleme la sistemul de frânare. Autotrenul venea dinspre Italia și se îndrepta spre orășelul francez Aix-en-Provence, situat la nord de Marsilia.

Cincisprezece vehicule au fost implicate în accidentul produs în zona stației de plată a taxei de autostradă din Saint-Isidore, la periferia vestică a orașului Nisa. Șaptezeci de angajați ai pompierilor au fost mobilizați la locul accidentului. Răniții au fost transportați la spitale cu elicoptere.

—————————————

Potrivit site-ului NiceMatin.com, o persoană a murit, iar alte opt au fost rănite în accident, trei fiind în stare gravă.

—————————————

Camionul care a provocat accidentul era condus de un cetățean român, care a scăpat cu răni ușoare. Un pasager din cabina camionului este în stare critică. Șoferul român a fost inculpat pentru ucidere din culpă și plasat în arest preventiv, a anunțat Parchetul din Nisa, citat de Le Figaro în ediția online.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!