Acciza la spirtoase, redusă mai repede

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 15 mai 2015

Plenul Senatului a aprobat, marți, modificarea Codului Fiscal privind aplicarea cotei reduse de TVA de 9% pentru alimente, adoptând, de asemenea, un amendament care prevede ca reducerea nivelului accizelor la băuturile spirtoase să intre în vigoare din 1 octombrie 2015, și nu de la 1 ianuarie 2016.

Amendamentul, depus de PNL, a avut la bază solicitarea Asociației producătorilor și importatorilor de băuturi spirtoase din România, care a susținut că, din analiza pieței, trimestrul IV reprezintă pentru această industrie circa 40% din totalul vânzărilor anuale, scrie Mediafax.

În plus, aceștia menționează că, potrivit estimărilor proprii, reducerea accizei de la 1 ianuarie 2016 ar însemna, pentru 2015, o scădere semnificativă a vânzărilor de băuturi spirtoase, iar din punctul de vedere al bugetului de stat, această scădere de vânzări ar avea efect direct asupra încasărilor din accize și din TVA.

Proiectul de lege pentru aprobarea ordonanței de urgență de modificare a Codului Fiscal urmează să ajungă în Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!