Acneea, simptom al altor boli?!

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 5 mai 2014

acnee_regiuni fataFața este conectată cu toate organele, iar problemele tenului, în general, și acneea, în special, îți arată care sunt problemele de sănătate cu care te confrunți. Află ce spune acneea despre sănătatea ta.

Acneea tenului este o metodă de diagnosticare a unor probleme de sănătate. În plus, dacă tratezi cauzele, problemele tenului pot să se rezolve de la sine. Această hartă a problemelor tenului include coșurile, petele și alte probleme ale pielii.

Zona 1 și 2 indică probleme ale tubului digestiv. Soluția este să mănânci alimente mai puțin prelucrate și să uiți de junk food. O soluție este să reduci aportul de grăsimi animale și să bei mai multă apă.

Zona 3 indică probleme hepatice, alergii alimentare și sedentarism. O cură de detoxifiere, mai multe fructe și legume și mai multă mișcare pot ameliora problemele. În plus, o soluție este să dormi mai mult.

Zona 4 și 5 si zona 7 și 8 indică probleme renale și deshidratare cronică. Soluția este să bei lichide cât mai multe. Renunță la băuturile carbogazoase, la cafea și alcool.

Zona 6 indică probleme cardiace. Trebuie verificată și monitorizată tensiunea arterială și nivelurile de vitamina B. În plus trebuie redus consumul de alimente picante, de carne și trebuie să faci mai multă mișcare.

Zone 9 și 10 indică probleme ale sistemului respirator și este zona afectată în cazul celor care fumează sau suferă de alergii și astm. Soluții bune sunt reducerea consumului de zahăr, evitarea alimentelor care fac organismul acid (carne, lactate, alcool, cafeină) și adăugarea de alimente alcaline (legumele verzi) și renunțarea la fumat.

Zone 11 și 12 arată o maximă afectare din cauza stresului și a tulburărilor hormonale. Poți reduce efectele dacă bei apă, mănânci mai multe fructe și legume și îți păstrezi pielea cât se poate de curată.

Zona 13 indică probleme la stomac și intestin, iar soluția stă în creșterea aportul de fibre.

Probleme în zona 14 indică o afecțiune cronică bacteriană. Soluția este să dormi mai mult și să crești aportul de vitamina C. În plus, bea apă mai multă. 

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!